Pastilele de slabit nu slabesc

Asa ne spun, cel putin, niste savanti canadieni si brazilieni in British Medical Journal. Studiile s-au facut in principal pe un medicament numit Orlistat, care impiedica digestia grasimilor, si pe Sibutramina.

Subiectii au pierdut in medie 5 kilograme, desi au luat tratament intre 1 si 4 ani. Desi nu a facut minuni in ce priveste greuatea, se pare ca acest tratament a adus totusi imbunatatiri la nivelul sistemului circulator.

Din 15 studii analizate despe Orlistat, s-a dovedit ca utilizatorii pe termen lung au pierdut doar o medie de 3,5kilograme si au redus riscul aparitiei diabetului, hipertensiunii arteriale si a colesterolului. 30% din subiecti au experimentat probleme digestive in urma tratamentului.

Alte “droguri minune”, sibutramina si rimonabant actioneaza prin intreruperea semnalelor neurale catre creier. Sibutramina a ajutat pacientii sa slabeasca o medie de 4,5 kilograme. 20% dintre personalele care l-au folosit au experimentat efecte secundare precum greturi, insomnie, tensiune mare si puls ridicat.

Rimonabantul a cauzat pierderi in greutate de aproximativ 5,5 kilograme. 6% dintre utilizatorii medicamentului au experimentat o rata crescuta de tulburari psihice, precum axientate sau depresie, lucru care a determinat ca FDA (Fedrald Drug Agency) sa refuze comercializarea acestuia in Statele Unite, iar orlistatul sa fie comercializat numai in medicamente cu concentratie mica.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Privind datele de mai sus nu ma abtin sa nu va intreb. Decat pilule minune cu efecte neprevazute, nu mai bine o nutritie sanatoasa cu diete eficiente si sanatoase ? Lasati pilula de slabit la o parte si puneti mana pe un pomelo. N-o sa regretati, va promit !


 

Tags:
pastile de slabit
diete rapide
orlistat
sibutramina
rimonabant
nutritie sanatoasa
pomelo
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare