Pastrav la cuptor cu dovlecel

Pestele n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra pentru ca este foarte sanatos, continand uleiuri si minerale esentiale unei diete sanatoase.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

De cele mai multe ori imi place sa il pregatesc la cuptor, in asa fel incat reteta sa nu implice adaosul de grasimi in exces. Iar daca, pe langa peste mai putem adauga si altceva, cum este dovlecelul in acest caz este si mai bine. Ce a iesit? Patrav la cuptor cu dovlecei. Pentru ca este ideal intr-o alimentatie sanatoasa, afla totul despre dieta cu peste 

Ca sa faci minunatia asta de pestrav la cuptor cu dovlecel ai nevoie de trei fileuri de pastrav cu piele, un dovlecel mic, o lingura de ulei de masline, jumatate de lamaie, 200 de grame de dovlecei, patrunjel verde proaspat.

Am pus la marinat pestele in zeama de lamaie, putin ulei de masline, sare si piper si l-am lasat jumatate de ora la frigider. Dovlecelul l-am spalat bine si l-am taiat in patru. L-am condimentat cu sare si pieper. Pentru ca fileurile au fost foarte subtiri, le-am rulat si le-am prins cu tepuse de frigarui, sa nu se usuce. Le-am pus, impreuna cu dovlecelul in tava si le-am dat la pentru 10 minute la 180 de grade C.  Le-am servit imediat. Pastravul la cuptor cu dovlecel este delicios!

100 de g de peste la cuptor cu dovlecel contine: 72 calorii, 16 g proteine, 2,4 g lipide, 2,4 g carbohidrati.
Pofta buna!

Tags:
Pastrav la cuptor cu dovlecel
peste
retete cu peste
dovlecel
omega 3
minerale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare