Pastrav la cuptor cu rosii si ceapa

Ingrediente:

trei cesti de rosii cherry, o lingura de ulei de masline, o patrime de bol de ceapa rosie (tocata), o patrime de ceasca de ulei balsamic, o lingurita de melasa, o lingura de suc de lamaie (doar pentru a da un pic de gust), o lingura de patrunjel proaspat (tocat), o jumatate de lingura de sare, o patrime de lingura de piper negru, o lingura de cimbru (proaspat) tocat, patru bucati de pastrav (fiecare bucata a cate 141 de grame).
 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul, mai apoi aranjeaza rosiile pe o foita de aluminiu, intr-un vas, si lasa-le in cuptor. Lasa rosiile sa se coaca pana cand pielita capata o nuanta maronie.


Pune intr-un vas uleiul de masline si lasa-l sa fiarba. Adauga mai apoi ceapa si amesteca timp de 4 minute. Toarna melasa si uleiul balsamic. Redu temperatura si amesteca timp de 2 minute. Adauga: rosiile coapte, sucul de lamaie, patrunjelul, o patrime de lingura de sare piperul si amesteca. Ia vasul de pe foc si mentina-l cald.
 


 

Presare cimbrul si o patrime de lingura de sare peste peste si lasa-l in cuptor. Ca sa stii cand pestele s-a facut foloseste-te de un cutit ca sa incerci carnea. Dupa ce s-a facut pestele aseaza-l pe platouri si serveste-l cu sosul de rosii.

 

Informatii nutritionale:
 

O portie contine: 259 de calorii, 31 de grame de proteine, 10 grame carbohidrati, 10 grame grasimi, 3 grame grasimi saturate, 4 grame grasimi monosaturate, 84 de mg de colesterol, 359 de mg sodiu, 2 grame fibre, 863 mg potasiu, 106 grame calciu.

 

Pofta buna!
 

Tags:
pastrav
cuptor
rosii
ceapa
ulei de masline
lamaie
patrunjel
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • ilie moisache
    1. ilie moisache 16.05.2009 10:12

    am facut si eu reteta si a iesit foarte gustoasa felicitari

  • PAUL
    2. PAUL 21.09.2011 12:10

    BUNA IN PRIMUL RAND UNDE SE GASESTE MELASA SI IN AL 2 LEA RAND IN CARE PARTE A MODULUI DE PREPARARE SE ADAUGA PESHTELE?

  • loredana
    3. loredana 24.03.2012 17:33

    melasa e ceea ce rezulta de la prelucrarea sfeclei pt zahar? fara ea nu se poate face acel sos?

  • otiliaignat
    4. otiliaignat 24.03.2012 19:29

    Foloseste fara nici un fel de probleme miere, tot o lingurita si daca nu ai miere fa un sirop din doua lingurite de zahar si una de apa. Rezultatul este identic. Melasa era folosita pentru culoare, dar iti garantez ca nici cu miere, nici cu sirop nu pierzi nimic nici la capitolul gust, nici la capitolul aspect! :)

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare