Pelinul dulce, planta care ar distruge 98% din celulele canceroase in 16 ore

Cancerul este boala care face din ce in ce mai multe victime, iar oamenii de stiinta incearca sa gaseasca un antidot. Unele cercetari arata ca o solutie ar fi pelinul dulce, o planta care ar distruge 98% din celulele canceroase in 16 ore.

Artemisia annua, cunoscuta si sub numele de pelinita sau pelinul dulce, este o planta folosita in medicina traditionala chineza pentru a trata febra. In 2012, un studiu arata ca artemisinina, substanta activa din Artemisia annua, sta la baza celor mai eficiente tratamente impotriva malariei. 
 
Unele noi studii spun ca planta ar distruge singura 28% dintre celulele canceroase, iar in combinatie cu fierul ar elimina 98% din celulele canceroase. Potrivit unui experiment, aceasta planta nu ar afecta celulele sanatoase, asa cum se intampla in cazul chimioterapie.
 
In momentul in care aceasta se amesteca cu fier (18 mg-25mg dupa micul dejun), cercetatorii au descoperit ca in decurs de 16 ore, 98% din celulele canceroase au fost ucise

Fierul se acumuleaza in celulele canceroase, datorita receptorilor de transferina care le ajuta in procesul de diviziune celulara. Si celulele normale au, de asemenea, acesti receptori, dar celulele canceroase pot fi vizate de combinatia de fier si artemisinina. 
 
Pana acum, pelinita a fost testata pe 55 de tipuri de celule canceroase. Dupa cele mai noi cercetari stiintifice, reiese ca leucemia, cancerul de colon, melanomul (cancer de piele), cancerul la san, cancerul la prostata, tumorile cerebrale si cancerul la rinichi raspund bine la tratament. Planta este eficienta si in tratarea cancerului la pancreas.
 
“Extractul de pelin ucide 12.000 de celule canceroase si doar una sanatoasa. Totusi, mai avem nevoie de cativa ani de experimente suplimentare pentru a dovedi ca pelinul este 100% sigur in tratarea cancerului”, arata un studiu efectuat la Universitatea Washington (SUA).
 
Planta este recomandata si pentru eliminarea parazitilor intestinali (Giardoza, Oxiuraza, Ascaridioza, Teniaza, Chist Hidatic), artrita, dureri articulare, indigestie, astm, probleme dermatologice, Candida, tuse, migrene, digestie dificila, gastrita hipo-acida, precum si senzatiei de greata sau deranjamente stomacale frecvente. Pelinul este considerat cel mai puternic atunci cand este vorba de stimularea activitatii stomacului si a digestiei
 
 
Proprietati: 
-anticancerigen superior, antibacterian, antihelmintic, antiinfectios, anticonvulsivant, antidepresiv, antifungic, antimicrobian, antineoplasmic, antiparazitic, antispasmic, antitumoral, antiviral, astringent, depresant cardiac, reduce ritmul cardiac,citotoxic, febrifug, hipotensive, insecticide, sedative, stimulent digestive, vasodilator, vermifug.
 
Efect terapeutic:
- distruge celulele canceroase;
- antiproliferativ (creste activitatea celulelor NK - natural ucigase cu pana la 400%, activeaza macrofagele, induce sinteza oxidului nitric);
-complementar in terapiile antitumorale: antioxidant, creste nivelul de oxigenare celulara, reduce neoangiogeneza, creste sensibilitatea celulelor tumorale la chimio si radioterapie, antimutagenic, stimuleaza productia limfocitelor T
- opreste cresterea tumorilor;
- declanseaza apoptoza celulelor canceroase;
- activeaza celulele dendritice care moduleaza raspunsul imunitar primar 
- creste capacitatea de adaptare a organismului la conditii de stres prelungit prin: 
     *reducerea depresiei imunitare celulare cauzata de excesul de cortizol;
     *reducerea hiperglicemiei cauzata de secretia excesiva de adrenalina;
     *reducerea actiunii enzimei ornitin decarboxilaza crescuta in stari preneoplazice.
- activitate antibacteriala;
- are efect in Herpes Simplex;
- este un excellent antiparazitar.
 
Atentie! Avand in vedere faptul ca aceasta planta inca este subiectul principal al unor cercetari stiintifice, iti recomandam sa apelezi la medicul de familie in cazul in care vrei sa urmezi un tratament cu Artemisia annua!
 
Foto: Flickr.com
Tags:
pelin
cancer
boala
tratament
fier
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Ioan
    1. Ioan 24.03.2017 14:52

    Interesant este faptul ca si despre vitamina B17 se recomanda ca distrugând un procent foarte mare de celule canceroase si totusi oamenii mor de aceasta boala, chiar si persoane cu stare materiala foarte buna, care au posibilitatea sa cumpere si B17 si pelinita. Cel putin in Romania in spitalele oncologice nu se vorbeste de loc despre aceste produse.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare