Penne cu salvie crocanta

Salvia este una din cele mai sanatoase mirodenii si este folosita inca din antichitate atat pentru a aroma diferite mancaruri cat si in medicina, avand numeroase proprietati curative. Este foarte gustoasa atunci cand este gatita corect, iar astazi am pregatit pentru voi o reteta speciala, cu multa salvie.Daca renuntati la sunca, este si vegetariana.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ingrediente pentru penne cu salvie:

200 g paste penne

2 catei de usturoi

50 g unt

20 de frunze de salvie proaspata

putin parmezan

2 fasii subtire de sunca (20 g) (optional)

ardei iute dupa gust (optional)

sare si piper dupa gust

Mod de preparare penne cu salvie

Pastele se fierb al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se strecoara de apa.  Frunzele proaspete de salvie se spala bine si se usuca pe un servet de bucatarie. Intr-o tigaie se topeste untul, in care se prajesc frunzele de salvie si usturoiul taiat marunt.  Asezonam cu piper si sare dupa gust. Frunzele sunt gata cand devin crocante. Se adauga pastele se lasa jumatate de minut pe foc, timp in care se poate pune optional si putin ardei iute. Pastele se servesc imediat cu cateva bucatele de sunca afumata si parmezan ras.

100 de g de paste cu salvie crocanta contin: 325 calorii, 13,5 g proteine, 7 g lipide, 43 g carbohidrati.

Pofta buna!

 

Tags:
penne
salvie
usturoi
paste
unt
parmezan
ardei iute
retete vegetariene
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare