Pentru obezitatea copiilor sunt de vina doar parintii

Blog 02.05.2013 Jeanette

Obezitatea in randul copiilor este o problema din ce in ce mai mare in Romania, iar de recent trecutul 1 mai, am vazut parinti tratandu-si copii ca pe niste porci care trebuie ingrasati pentru Sarbatori, si nu cu orice, ci chiar cu alimentele de cele mai proasta calitate. cum explici altfel ca fast-foodurile gem de copii adusi de mana de parintii disperati, pentru a le inchide gura.

Ei bine, raspunsul este unul singur. Daca nu poti face acest minim pentru copilul tau, sa infrangi vointa lui copilareasca si sa-l hranesti sanatos, atunci e greu de inteles faptul ca esti parinte. Atatia copii indopati una dupa alta cu pizza, inghetata, cola si biscuiti cu crema nu am vazut in viata mea. Studiile sunt studii, si, chiar daca le recunoastem, raman un ceva indepartat si combatibil. Dar o simpla plimbare in parc, la mall si pe bulevardele aglomerate, cu cemra foto, te lasa sa surprinzi pana la 70 de fotografii pe ora, mai mult de una pe minut, cu copii care tocmai indeasa in gura ceva procesat, cu mult zahar si multe grasimi. Alaturi, un parinte adeseori la fel de obez isi savureaza tripla gustare.

Nu poate fi invinovatit un copil ca are pofte, mai ales cand acestea sunt sustinute de industria asta nemiloasa a gustarelelor si suculetelor. Dar un parinte care nu poate sa inteleaga ca in perioada de formare a copilului, acesta nu poate fi hranit cu calorii goale, si nici nu este sanatos fiindca e gras, e un semn la fel de puternic ca lumea evolueaza intr-o directie gresita, cel putin la el de mult ca incalzirea globala. Copii acestia sunt expusi la boli ale adultilor si vor trage urmarile acestei alimentatii toata viata!


Unde sunt zilele in care parintii nostri, neavand la dispozitie prea multe resurse, faceau orice era posibil pentru a ne hrani cat mai bine si mai sanatos si cand s-a scos aceasta obligatie a parintilor din caietul de sarcini?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
obezitate
copii
parinti
mall
ast-food
vacanta
junk-food
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare