Pere coapte cu vanilie

Este o zi minunata, asa ca meritam rasfatul de a face si de a manca ceva bun. Am gasit cele mai bune pere, dulci, copate, tari. Jumatate le-am mancat asa cum erau, jumatate le-am trasformat dupa reteta de pere coapte cu vanilie intr-un deliciu.

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Simplu de facut, perele coapte cu vanilie au o aroma si un gust absolut divin. Ca sa faci pere coapte cu vanilie ai nevoie de vreo sase, opt pere, un bat de vanilie adevarat (neaparat), 100 de grame de unt, trei linguri cu zahar (brun, daca se poate), trei linguri cu suc de lamaie, cateva linguri cu apa.

Incinge cuptorul si unge o tava cu foarte putin unt. Curata perele de cotor si coaja, dupa ce le tai in doua. Taie in doua batul de vanilie si rade semintele. Amesteca semintele de vanilie cu zaharul. Aseaza perele cu partea gaurita in sus. Stropeste fructele cu suc de lamaie. Pune in fiecare para o bucatica de unt si o lingurita de zahar amestecat cu seminte de vanilie. Restul de zahar imprastie-l peste pere. Pune trei-patru inguri cu apa in tava si da tava la cuptor pentru 20 de minute. Scoate tava si intoarce perele, apoi continua sa le coci inca 10-15 minute dupa ce le-ai uns cu siropul lasat in tava.

Serveste perele, dupa ce s-au racorit bine, cu o lingurita de inghetata de vanilie alaturi si putin din siropul pe care l-au lasat in tava, in timpul coptului. Sunt un vis! 

Tags:
pere coapte cu vanilie
retete rapide
calorii
vanilie
pere
retete vegeratiene
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare