Pere proaspete preparate in vin
Ingrediente:
8 pere mari
1.5 l vin rosu (de preferat un vin de calitate)
450 g zahar alb sau zahar brun
2 bete de scortisoara
Mod de preparare:
1. Spalati bine perele, fiindca se foloseste si coaja. Curatati perele si pastrati coaja.
2. Puneti perele intr-o cratita mare cu cojile, vinul, zaharul si scortisoara.
3. Lasati la foc mediu pana cand fierbe, apoi continuati sa lasati perele sa fiarba pentru inca 15-20 de minute. Dupa 15-20 de minute intoarceti perele cu grija folosind 2 linguri de lemn.
4. Mai lasati pe foc inca 15-20 de minute.
5. Puneti niste sirop de caramel (fara coaja de pere si betele de scortisoara) in vase mari de desert si puneti cate o para in fiecare. Apoi turnati restul de sirop peste pere. Puteti sa serviti perele si cu inghetata de migdale sau scortisoara.
Pofta buna!