Pere proaspete preparate in vin

Aceasta reteta este pentru 4 portii.

Ingrediente:

8 pere mari
1.5 l vin rosu (de preferat un vin de calitate)
450 g zahar alb sau zahar brun
2 bete de scortisoara

Mod de preparare:

1. Spalati bine perele, fiindca se foloseste si coaja. Curatati perele si pastrati coaja.
2. Puneti perele intr-o cratita mare cu cojile, vinul, zaharul si scortisoara.
3. Lasati la foc mediu pana cand fierbe, apoi continuati sa lasati perele sa fiarba pentru inca 15-20 de minute. Dupa 15-20 de minute intoarceti perele cu grija folosind 2 linguri de lemn.
4. Mai lasati pe foc inca 15-20 de minute.
5. Puneti niste sirop de caramel (fara coaja de pere si betele de scortisoara) in vase mari de desert si puneti cate o para in fiecare. Apoi turnati restul de sirop peste pere. Puteti sa serviti perele si cu inghetata de migdale sau scortisoara.

Pofta buna!
Tags:
pere
vin rosu
zahar alb
bete scortisoara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare