Peste la cuptor cu unt, cimbru si usturoi

Nu trebuie sa stai cu orele in bucatarie ca sa faci un peste la cuptor bun, mai ales ca pestele e delicios si nu are nevoie de cine stie ce ajutoare pentru a avea un gust deosebit.
 
Azi iti recomandam peste la cuptor cu cimbru si usturoi.
 
Cum se prepara?
 
Ingrediente:
 
- 3-4 bucati de peste proaspat;
 
- 2-3 linguri de unt;
 
- 3 lingurite de suc de lamaie;
 
- o lingurita de zahar;
 
- 3 catei de usturoi;
 
- o lingurita de cimbru uscat;
 
- sare si piper;
 
- o legatura de patrunjel tocat marunt.
 
Mod de preparare:
 
1. Curata pestele si spala-l bine, apoi condimenteaza-l cu sare si piper.
 
2. Intr-un vas combina untul cu sucul de lamaie, usturoiul pisat, zaharul, piperul, patrunjelul tocat marunt si cimbrul. Pune-l pe foc cat sa se topeasca untul.
 
3. Aseaza pestele intr-o tava si pune peste el amestecul de unt.
 
4. Baga tava in cuptorul incalzit in prealabil. Dupa 15-20 de minute pestele e gata.
 
5. Serveste-l cu o garnitura de legume preparate la aburi.
 
 
Ca sa nu se lipeasca, unge tava cu putin ulei de masline sau pune pestele la copt in folie de aluminiu.
 
Pofta buna!
 
 
Sursa foto: br.pinterest.com
 
Tags:
peste la cuptor
peste cu usturoi
retete peste
peste cu cimbru
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare