Picioare frumoase

Fitness 05.01.2011 Otilia Ignat

 

Stii vorba aceea cu iarna car si vara sanie. Asa si noi. De ce nu am folosi perioada asta rece si mohorata ca sa ne pregatim pentru primavara.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Picioare tonifiate, fund bombat si tare, coapse suple.

 

Include aceste exercitii in programul tau de fitness din fiecare zi. Exercitiile au fost realizate de specialistii de la Cooking light – fitness. In circa doua saptamani picioarele si fesele se vor modifica vizibil.

 

1. Stai in pozitie de drepti, cu mainile in sold. Tine spatele drept si contracta musculatura abdominala. Ridica in lateral fiecare picior, pana cand coapsele ajung paralele cu podeaua. Daca te ajuta, sa-ti pastrezi mai bine echilibrul, poti indoi fiecare picior de la genunchi. Executa miscarea incet, de opt ori cu fiecare picior.

 

 

 

2. Stai in pozitie de drepti cu picioarele usor departate. Din aceasta pozitie impinge un picior mult in lateral, tinandu-l drept si cu musculatura in tensiune, in timp ce fandezi cat de mult poti celalalt picior. Executa miscarea incet. Repeta ecercitiul de 8-10 ori cu fiecare picior. Exercitiul este eficient in momentul in care reusesti sa atingi calcaiul piciorului indoit cu fundul.

 

 

 

3. Culca-te pe spate pe un covor. Tine bratele pe langa corp cu palmele in jos. Tine genunchi indoiti, in unghi de 90 de grade si talpile pe podea. Ridica incet soldurile, pana ajung la acelasi in line cu genunchii si coapsele. Din aceasta pozitie ridica un picior cat de sus se poate. Sustine-ti greutatea prin contractia puternica a muschilor fesieri si ai coapselor. Reia miscarea cu fiecare picior in parte, de cel putin opt ori.

 

 

 

4. Stai in genunchi. Apleaca-te in fata si sustine-ti trunchiul in mainile intinse. Tine un picior indoit, celalat intins cu varfurile degetelor in podea. Ridica incet piciorul intins cat de sus se poate. Concomitent, arcuieste-ti spatele, trage mult de umeri in spate si contracteaza puternic musculatura. Trebuie sa simti miscarea in fese, care trebuie sa lucreze puternic. Repeta miscarea cu fiecare picior de sase-opt ori.

 

 

 

Cel mai bine le poti folosi acest program in loc de incalzire. Repetate de doua-trei ori pe sapatamana sunt extrem de eficiente si te vor ajuta sa-ti modelezi trupul! Pentru ca, nu-i asa, ca maine vine primavara!

Tags:
fitness
mersul pe jos
tonus muscular
viata sanatoasa
ritm cardiac
articulatii
calorii
dieta de slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare