Piept de pui cu piure

Ingrediente:

piept de pui ,

sare, piper dupa gust

10 gr de unt pentru asezonat

 

pentru cartofii piure:


3-4 cartofi

3-4 linguri lapte

1 lingura de unt

sare dupa gust

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 


Cartofii se curata, se spala si se fierb in paap cu sare pana se inmoaie. Se pasireaza sau se mixeaza impreuna cu laptele si untul. Se sareaza dupa gust.

Pieptul de pui se taie file. Se bate pentru a rupe fibra. Se condimenteaza dupa gust. Se aseaza pe gratarul incins. Nu se foloseste ulei sau unt pentru prajit. Daca gratarul este suficient de incins, carnea nu se va lipi.

 



Se lasa maxim 2 minute pe o parte si maxim 1 minut. pe cealalta parte. In acest fel veti obtine o carne moale si zemoasa. Dupa ce carnea a fost luata de pe foc se poate asezona cu putin unt.

 

100 de g de piept de pui cu cartofi pire contin: 145 calorii, 28 g proteine, 3 g lipide, 7 g carbohidrati.


 

Tips: pentru un piure  perfect si pufos este bine sa alegeti cartofii albi.
 


 

Tags:
piept de pui
cartofi
unt
lapte
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • ionel
    1. ionel 22.01.2010 13:32

    e ste o solutie extraordinara

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare