Piept de pui cu usturoi si oregano

Pieptul de pui cu oregano si usturoi este un fel de mancare foarte gustos, care merge de minune cu o salata verde, de primavara. Deoarece se prepara cu unt, el trebuie consumat cu moderatie, pentru a nu afecta silueta.
 
Ingrediente:
 
- 4 bucati de piept de pui;
 
- 2 catei de usturoi;
 
- un sfert de pachet de unt, cat mai light;
 
- o lingura de oregano uscat, rozmarin sau busuioc, care iti place mai mult;
 
- sare si piper dupa gust;
 
- o lingura de ulei de masline;
 
- busuioc sau alta verdeata pentru ornat;
 
- 2-3 linguri suc de lamaie;
 
- un ardei rosu iute tocat fin.
 
Mod de preparare:
 
1. Piseaza usturoiul cu putina sare. 
 
2. Amesteca bine untul cu condimentele, ardeiul iute taiat fin si usturoiul pisat. 
 
3. Fa un buzunaras in fiecare piept de pui si umple-l cu o lingura din amestecul de mai sus.
 
4. Unge o tava cu putin ulei de masline si pune bucatile de piept de pui la copt. Amestecul ramas pune-l si pe el in tava. Cand bucatile de pui incep sa se rumeneasca, intoarce-le pe partea cealalta.
 
5. La final, stropeste puiul cu sucul de lamaie. 
 
6. Serveste puiul cu o salata sau cu o garnitura de legume fierte. 
 
 
Pofta buna!
 
 
 
Tags:
pui unt
piept pui
retete pui
usturoi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare