Pieptul de pui cu oregano si usturoi este un fel de mancare foarte gustos, care merge de minune cu o salata verde, de primavara. Deoarece se prepara cu unt, el trebuie consumat cu moderatie, pentru a nu afecta silueta.
Ingrediente:
- 4 bucati de piept de pui;
- 2 catei de usturoi;
- un sfert de pachet de unt, cat mai light;
- o lingura de oregano uscat, rozmarin sau busuioc, care iti place mai mult;
- sare si piper dupa gust;
- o lingura de ulei de masline;
- busuioc sau alta verdeata pentru ornat;
- 2-3 linguri suc de lamaie;
- un ardei rosu iute tocat fin.
Mod de preparare:
1. Piseaza usturoiul cu putina sare.
2. Amesteca bine untul cu condimentele, ardeiul iute taiat fin si usturoiul pisat.
3. Fa un buzunaras in fiecare piept de pui si umple-l cu o lingura din amestecul de mai sus.
4. Unge o tava cu putin ulei de masline si pune bucatile de piept de pui la copt. Amestecul ramas pune-l si pe el in tava. Cand bucatile de pui incep sa se rumeneasca, intoarce-le pe partea cealalta.
5. La final, stropeste puiul cu sucul de lamaie.
6. Serveste puiul cu o salata sau cu o garnitura de legume fierte.
Pofta buna!
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves