Pierderea anormala in greutate

Este nevoie sa te pui in pielea respectivului si sa-i dai cele mai bune sfaturi. Asa ca, am sfatuit-o pe respectiva persoana sa mearga neaparat la medic. Carcotasii ar spune:” Da bine asta stie toata lumea”. Numai ca unii desi stiu ca acest lucru, nu o si fac. De exemplu stiati ca multe boli au printre simptome si pierderea in greutate?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In prima faza daca aveti cateva kilograme in plus, efectul s-ar putea dovedi  exact  ce ati cautat de o vreme buna, dar pe urma s-ar putea ca situatia sa se complice un pic si vrand-nevrand o sa-i faceti si o vizita domnului medic. Frica, lipsa de timp si cate si mai cate motive inventate nu scuza amanarea vizitei la medic. Sanatatea este pe primul loc si asa trebuie sa ramana.

 

Si plecand de la aceasta premisa, m-am gandit ca subiectul o sa va trezeasca interesul. Vrem sa fim sanatosi, sa ne mentinem in forma, dar nu vrem sa fim pacientii unui loc sumbru, cu pereti albi si paturi cu rama de fier, sa defilam pe holuri mari si pustii in camasi de noapte albe. Si credeti-ma ca imaginatia mea ar fi mers mai departe. Acum sa revenim la subiect.

 

Cand va cantariti si observati cu stupoare ca acul cantarului nu este nici macar langa cifra, care odata era greutatea vostra ideala, si tot va arata mereu ca ati slabit. ar trebui sa adresati un medic. Intrucat pierderea anormala in greutate este un fenomen simptomatic care nu trebuie neglijat.

 

Printre cauzele pierderii anormale in greutate se inregisteraza si afectiunile stomacului, pancreasului, intestinelor ori probleme de absorbtie.Cu toate ca o silueta de viespe tenteaza pe toata lumea sa faca sacrificii, pierderea anormala in greutate nu trebuie privita cu ochi buni, caci este un dusman, care poarta o masca frumos pictata, si cand monstrul isi va da masca jos s-ar putea sa faceti doi pasi in spate.

 

Ceea ce facem noi acum este o prezentare a cauzelor posibile, insa este posibil ca unele dintre cauze sa nu se regaseasca in lista, de aceea este obligatoriu sa indentificati cauza pentru care ati slabit mult si repede. Si cum puteti face asta? Evident daca va prezentati la cabinetul medicului.

 

Depresia -un dusman de temut
Stim cu totii ca depresia este greu de tratat. Simptomele sunt: insomnie, oboseala, lipsa energiei, lipsa poftei de mancare, ganduri care imping la sinucidere etc. In ceea ce priveste piederea apetitului acest simpyom poate fi asociat cu declansarea anorexiei. Imi aduc aminte ca l-am auzit pe un medic nutritionist spunand ca de unele boli grave  se poate scapa, dar de anorexie cu greu o mai poti face. Este nevoie de sprijinul prietenilor, familiei si a medicului nutritionist care sa va creeze o dieta.

 

Cancerul
Numai cand spun cancer mi se furnica pielea pe mine, dar trebuie sa invatam sa prevenim bolile, caci numai asa ele nu mai prezinta un pericol pentru noi. Piederea anormala in greutate poate fi asociata cu unele tipuri de cancer (la stomac si panceras). Dar si tratamentul medicamentos recomandat pentru aceasta boala are ca efect piederea in greutate.

 

Hipertiroidism
Hormonii tiroidei au rolul de a mentine echilibrul in organism. Cand glandele tiroidiene secreta mai multa tiroxina se ajunge la hipertiroidism. Si uite asa se poate ajunge la pierdere anormala in greutate, chiar daca portiile cu mancare sunt mari.

 

Tags:
pierdere
anormala
greutate
diabet zaharat
tenie
cancer
hipertiroidism
malnutritie
fumatul
alcoolismul
bronsita cronica
ulcer gastric
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • elena
    1. elena 10.09.2010 19:42

    as vrea sa stiu de ce pierd foarte mult in greutate

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare