Piersici coapte cu parmezan

Piersicile cu parmezan sunt o bucurie pentru simturi. Sunt un fel de mica capodopera care prespune coacerea piersicilor, cu tot felul de mirodenii, dar rezultatul este demn de povestit.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Iubim piersiciile!

Ai nevoie de vreo 6-8 piersici mari, dar nu foarte coapte, O mana de busuioc verde, 100 de grame de parmezan ras, ulei de masline, o lingurita rasa cu piper macinat si o lingurita-doua de zahar brun, doua linguri cu fulgi de migdale.

Taie piersicile in doua si scoate samburi. Pune caisele intr-o tava unsa cu putin ulei sau unt. Aseaza-le aproape una de alta. Amesteca zaharul, uleiul si busuiocul tocat foarte marunt si imprestie egal sosul peste piersici, in locul gol lasat de sambure.

Lasa-le in cuptor, bine incins in prealabil, la foc iute, vreme de 15-20 de minute. Le poti pune si pe gratar. Cand sunt coapte pune deasupta parmezanul ras, piperul si fulgii de migdale.

Sunt la fel de bune si calde si reci, simple sau cu smantana subtire.

Tags:
Piersici coapte cu parmezan
piersici
parmezan
fructe
fructele verii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare