Piftelute din piept de pui – numai bune la slabire si mentinere

Stil culinar 08.02.2019 dietetik
Dupa atatia ani in care te-ai obisnuit sa prepari chiftelute din carne tocata, a venit timpul sa faci o schimbare si anume sa incerci si piftelutele din piept de pui sau curcan, pentru diversificare. Este mult mai simplu sa tii o cura de slabire cu aceste piftelute si asta pentru ca iti poti prepara din timpul weekend-ului o cantitate mai mare si iti vor ajunge pentru toata saptamana. Ca garnitura poti avea ce doresti la aceste piftele uimitor de gustoase si partea si mai buna este ca le poti lua cu tine la locul de munca in caserole inchise bine ermetic. Cu alte cuvinte, ai meniul de slabit asigurat pe o saptamana intreaga si poti aduce varietate in regimul alimentar in ceea ce priveste garniturile zilnice, care oricum se pregatesc in doar cateva minute.
 
Trebuie sa mentionam insa ca pentru a obtine cele mai sanatoase piftele va trebui sa le gatesti la cuptor si nu la tigaie cu mult ulei. Te asiguram in schimb ca vor fi mult mai gustoase si rumenite exact atat cat trebuie. Nici macar nu este nevoie sa ungi tava de cuptor cu unt sau ulei. In cadrul acestui articol iti vom dezvalui secretul prepararii acestor piftele si iti vom dezvalui cele mai bune idei de garnituri sanatoase din care sa poti manca cat vrei si asta fara sa te ingrasi.
 

Cum este posibila slabirea cu piftele din piept de pui?

 
Piftele din piept de pui sau curcan, orice ai alege este sanatos. Carnea din piept de pasare este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne alaturi de peste si fructe de mare. Contine foarte putine grasimi incat nici nu merita sa iei in seama cantitatea, nu da peste cap colesterolul, nu exista nici riscul sa faci guta sau alte boli specifice consumului de carne de vita sau porc.
 
Cand vine vorba de slabire, ideal este sa mananci inteligent. Asta inseamna sa alegi alimente care ofera rapid senzatia de satietate ca sa nu fii nevoit sa consumi o cantitate prea mare, iar aceasta sa se mentina pentru cateva ore bune. Piftelele noastre sunt ceea ce cauti si asta pentru ca intrunesc toate aceste aspecte. 2-3 piftele la orice masa din zi in combinatii diverse si nu mai ai treaba cu foamea excesiva ca in cazul multor diete care lezeaza organismul.
 
Spre uimirea ta, nu va trebui sa folosesti clasicele ingrediente pentru piftele care ingrasa, dau senzatia de digestie grea si disconfort. Nu va trebui sa folosesti oua, faina, pesmet sau altele de acest gen.
 
 
 

Cum se prepara piftelele din piept de pui?

 
Pieptul de pui este o carne destul de versatila si se lucreaza foarte usor cu ea. Tot ce trebuie sa faci este sa il pui la fiert intr-un vas cu apa, sare si usturoi pudra. Cand intra furculita in carne vei sti sigur ca este fiarta pe deplin. Pasul urmator este sa elimini complet pielita si sa speli bine carnea. In afara de piept de pui mai poti folosi si alte ingrediente precum:
 
  • Fulgi de porumb (se faramiteaza la blender sau cu o lingura de lemn ca sa fie pudra)
  • Condiment curry
  • Ustuoi pudra (plus catei de usturoi faramitati pentru o aroma si mai pregnanta daca vrei)
  • Morcov
  • Telina
  • Ceapa rosie
  • Condiment de pasare
  • Piper macinat
  • Boia dulce
  • Ardei gras rosu
  • Rosii uscate
 
Evident, restul ingredientelor cu care se combina carnea de pui trebuie faramitate bine pentru a se inchega bine compozitia. Sigur nu-ti doresti ca piftelele sa se destrame in timpul prepararii.
 
Pasii de preparare sunt simpli si anume:
 
1.Dupa ce fierbe pieptul de pui ai doua optiuni si anume sa faramitezi carnea la blender sau sa alegi sa-l faramitezi intr-un bol cu furculita.
 
2.Poti folosi putina apa calduta in loc de galbenus de ou sau poti alege direct a doua varianta daca vrei. Se amesteca bine si se adauga ierburi aromatice, contimente si alte legume taiate marunt.
 
3.Incepe sa formezi piftelele si da-le prin fulgii de porumb facuti pudra.
 
4.Tava sa fie cu hartie de copt si lasa piftelele cam 20-25 de minute la cuptor.
 
 
 
La garnitura poti servi:
 
  • Mazare
  • Mix de legume
  • Salate de cruditati
  • Ciuperci
  • Fasole verde 
  • Branzica de vaci
  • Sosuri light
  • Fasole rosie sau neagra
  • Piure de avocado
  • Piure de cartofi
  • Cartofi taranesti
  • Cartofi dulci la grill

Citeste si Incearca pieptul de pui gatit sub forma de nuggets ca la restaurantele de tip fast-food

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
piept de pui
piftele
piftele din piept de pui
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare