Pilaf cu masline
Ingrediente (4 portii mari):
- 1 cana de orez
- 2 cepe
- 3-4 catei usturoi
- Un ardei mare rosu
- o cescuta sos de rosii sau o lingura pasta de tomate
- 1 lingurita boia
- 100gr masline
Pentru cine nu stie inca, orezul se fierbe intr-o oala acoperita, fara a amesteca in el. Eu am pus 4 cani de apa la una de orez, am adaugat niste sare si am lasat sa fiarba la foc mic, cu capacul pus 15 minute. Apoi am inchis focul si l-am mai lasat 5 minute acoperit
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
.
Intre timp pregatim celelalte ingrediente. Ceapa si usturoiul le calim intr-o lingura de ulei si putina apa. Adaugam si ardeiul taiat fasiute si mai tarziu sosul de rosii sis area. Odata cu maslinele adaugam si orezul gata fiert.
Punem totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptor vreo 20 de minute. Iese o minunatie de pilaf, cu o aroma deosebita datorata in mare parte maslinelor.
Cum gatesti orez ca un maestru
Eu l-am servit cu muraturi si mi-am luat si pachetel la servici pentru ca, nefiind gras deloc, se poate manca si rece.
S-aveti pofta!