Pilates - fitness ideal

Fitness 18.07.2010 Ramona Bunescu

Ideal deci pentru o proaspata mamica, intrucat, pe langa flexibilitate, nu te lasa nici moarta de oboseala, iar multe exercitii nu necesita incalzire.  

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tinuta necesara: un tricou si o pereche de pantaloni comozi. Bumbacul este tesatura ideala, care lasa pielea sa respire si mentine senzatia de racoare pentru mai mult timp. Asigura-ti un loc de antrenament bine aerisit si spatios. Pentru inceput, ai nevoie de o saltea de fitness. In timp te vei putea lipsi de ea daca vrei.

 

Daca arunci ochii in timp ce faci cumparaturi sigur vei observa niste patrate din izopren viu colorat care se pot imbina foarte usor datorita marginilor crenelate. Acest tip de saltea este foarte usor de depozitat si iti e de mare folos si cand pui copilul pe podea la joaca; astfel ii oferi o suprafata termoizolanta si care amortizeaza cam toate loviturile.  

Exercitiile Pilates au fost inventate (era de asteptat) de Joseph Hubertus Pilates si sunt foarte la moda atat printre oamenii de zi cu zi cat si printre vedete. In doua saptamani de antrenament corect si riguros de 10 minute zilnic, cei din jur vor observa cu siguranta diferenta.

 

Pentru ca sportul, in general, si aceste seturi de exercitii, in special, nu numai ca tonifica organismul, dar si relaxeaza, datorita cresterii oxigenarii sistemului nevos si, printre altele, a nivelului de endorfine. Vei spune probabil ca endorfine secreti si cand mananci o ciocolata. Nimic mai adevarat, dar in afara de asta ce castigi din acea ciocolata? Un milimetru de burtica in plus, probabil? Sportul este solutia de a te simti mai bine… ca intreg. Alegand Pilates, nu vei pune accentul pe cantitate, cat pe calitatea exercitilor efectuate.

 

Tags:
pilates
fitness
joseph hubertus pilates
exercitii dupa nastere
slabire dupa sarcina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare