Pilula contra obezitatii

Orlistat este singurul medicament antiobezitate autorizat pentru un tratament de durata. Pilula contra obezitatii este, de fapt, o noua combinatie de doua medicamente, care a dus la o pierdere in greutate de doua ori mai mare in cazul pacientilor obezi si supraponderali.

Un studiu publicat de revista The Lancet arata ca noul produs este obtinut prin asocierea a doua substante active - fentermina, un medicament folosit pentru scaderea in greutate si topiramat, un anticonvulsiv.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Acesta din urma ajuta cu succes persoanele care sufera de diabet de tipul 2, sa scape de kilograme. Are insa efecte negative. Atunci cand este administrat singur, are efecte secundare care merg pana la tulburari cognitive si psihiatrice.

Pentru pilula contra obezitatii au fost facute teste pe un esantion de 2487 de obezi si adulti supraponderali. Ei au fost impartiti in trei grupe si li s-a schimbat stilul de viata si regimul alimentar.

La sfarsitul celor 13 luni de tratament, grupul placebo a pierdut in medie 1,4 kilograme, comparativ cu 8,1 si 10,2 kilograme, cat au pierdut cei din grupul care a primit combinatia de medicamente in dozaje diferite.

Medicii sustin ca asocierea fenterminei cu topiramat, ajuta si in alte probleme medicale, cum ar fi hipertensiune, diabet si concentratia de lipide.
Cand vine vorba de efecte secundare, acestea sunt minore sustin specialistii. Combinatia fentermina-topiramat a fost in general bine tolerata, unii pacienti acuzand senzatia de gura uscata, constipatie si furnicaturi.

De retinut insa ca, o proportie mai mare de efecte secundare cognitive si psihiatrice a fost observata in grupul care a primit un dozaj mai mare.
Ati folosit pana acum pastile de slabit si daca da, care sunt acelea si ce efect au avut?

Tags:
pilula contra obezitatii
diete de slabit
diete rapide
pastile de slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare