Piure de cartofi cu zer

Reteta este pentru 12 portii (o portie inseamna trei patrimi).

Ingrendiente: patru cartofi mari (curatati si spalati), trei bucati de telina (curatate), o jumatate de lingura de sare, o jumatate de ceasca cu lapte (cu putine grasimi), o ceasca cu zer (cu putine grasimi), doua linguri cu unt si arpagic proaspat si maruntit (cam doua linguri).

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Mod de preparare
1.Fierbe cartofii si legaturile de telina in apa cu un pic de sare, timp de 30 de minute. Scurge apa si acopera cartofii cu un capac pentru a se mentine calzi.
2.Fierbe laptele si untul si apoi acopera vasul cu un capac.
3.Curata cartofii si pune-i intr-un bol mic. Cartofii se pot zdrobi cu o furculita mare, insista pana cand devin moi.
4.Gradual adauga laptele cald si untul, apoi zerul pana cand se obtine o pasta omogena. Adauga sare dupa gust.

 

Valori nutritive
O portie contine: 122 de calorii, 2 gr grasimi, 6 mg colesterol, 4 gr proteine, 23 de gr carbohidrati, 2 gr fibre, 1 mg fier, 83 mg sodiu, 52 mg calciu.

Pofta buna!
 

Tags:
cartofi
telina
lapte
zer
unt arpagic
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare