Piure de conopida cu bacon si ceapa

Am auzit de la mai multa lume ca nu mai suporta cartofii. Adevarul este ca atat ne-au imbuibat parintii cu ei incat nu este de mirare. Ca sa nu mai vorbim de restaurantele care aveau in permanenta in meniu cartofi. 

Deci nu este de mirare ca nu ii vrei. Si noi iti dam o alternativa la ei care se face mult mai rapid. Si este tare buna la gust.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ingrediente

- o conopida mare pe care o tai bucatele

- o felie de bacon pe care o tai in cuburi mici

- o lingura de unt 

- o ceapa verde taiata in felii subtiri

- sare si piper dupa gust

 

 

Cum se prepara

Puteti fierbe conopida, insa este si mai bine daca o faceti la aburi. Puteti improviza punand o oala cu apa pe foc si conopida deasupra intr-o sita. Acoperiti si lasati cam 10 minute. Ar trebui sa fie suficient ca furculita sa patrunda foarte usor prin ea. Atunci este gata.

Puneti bacon-ul intr-o tigaie si il lasati sa se prajeasca usor, dupa care il scurgeti pe un prosop de hartie.

Puneti conopida impreuna cu untul in blender si lasati sa se invarta pana cand devine o pasta moale, omogena. Adaugati sare si piper.

 

Se serveste imedia, cald. Presarati deasupra bucatele de bacon si ceapa. 

O portie are 100 de calorii.

 

Tags:
piure
conopida
bacon
ceapa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare