Ne bucuram de venirea primaverii si de toate bunatatile pe care le scoate la iveala prin piete. Asadar, atatacam urzicile si pregatim o pizza delicioasa cu usturoi verde.
Ingrediente pentru 2 pizza
- 2 fire de usturoi verde
- 120 de grame de urzici
- 170 de grame de mozzarella feliata
- 1 lingura de vin alb sec
- 1/4 cana de smantana
- 2 mingiute de 200 de grame de aluat pentru pizza
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de ulei extravirgin de masline
- sare, piper
- parmezan
Incinge cuptorul in timp ce, intr-o tigaie, amesteca untul cu o lingura de apa. Adauga usturoiul verde si caleste pentru 5 minute. Pune si vinul si mai tine pe foc inca 2 minute. Adauga si smantana si lasa la foc mic pentru 5 minute.
Dintr-o mingiuta de aluat fa un blat cu diametrul de 30 de centimetri. Transfera blatul pe o tava, apoi imprastie jumatate din crema de usturoi si intinde-o bine, lasand 2 centimetri liberi la margini. Presara jumatate din cantitatea de mozzarella si asezoneaza cu sare si piper.
Intr-un bol amesteca urzicile cu ulei de masline, sare si piper si presara jumatate din amestec peste pizza. Bag-o la cuptor pana cand se rumenesc marginile, iarla final rade parmezan pe deasupra.
Repeta procedura pentru cea de-a doua pizza.
![](/data/Images/pizza_urzici.JPG)