Placinta cu banane si fistic
150g biscuiti de graham cu scortisoara, faramitati
2 linguri margarina cu o cantitate de grasime redusa, topita
2 plicuri budinca de fistic, fara zahar si fara grasimi
500ml lapte degresat, fara grasime
1 banane coapta, mare, taiata felii
¼ lingurita scortisoara
200g frisca, fara grasime
Mod de preparare:
1. Intr-un vas mic amestecati, cu ajutorul unei furculite, firmiturile de biscuiti graham cu scortisoara si margarina topita. Presati aceasta compozitie pe fundul unei tavi rotunde de aproximativ 22cm.
2. Preparati budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, folosind 500ml lapte degresat, fara grasime.
3. Adaugati, amestecand usor, feliile de banana si scortisoara si 200g frisca, fara grasime.
4. Turnati aceasta compozitie in tava cu biscuitii de graham.
5. Bagati la frigider pentru cel putin o ora.
6. Inainte de servire, puteti sa adaugati pe deasupra frisca, daca doriti.
Informatii nutritionale:
Aceasta reteta este pentru 8 portii.
O portie contine: 118 calorii, 4g grasime, 2g grasime saturata, 3g proteine, 1g fibre, 119mg sodiu si 18g carbohidrati.
Pofta buna!