Placinta de dovleac

Pentru 8 portii aveti nevoie de:o foaie de placinta (aluatul il puteti face si in casa)1/3  de cana cu zahar brun, 1/2 de cana cu zahar, 1 lingurita cu scortisoara, 1 lingurita cu ghimbir, 1/4 de lingurita cuisoare,1/2 de lingurita cu sare, 1/2 de lingurita cu nucsoara, 3 oua, 1/2 de cana cu lapte praf, 2 cani cu piure de dovleac. Daca aveti cele necesare eu zic sa trecem la treaba, doar nu vreti sa ne prinda Halloween-ul?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Puneti-va sortul si incalziti cuptorul (la 190 de grade Celsius). Hmm…cald si bine, nu? Vedeti sa  nu va ia somnul!
Luati ouale, spargeti-le, continutul varsati-l intr-un bol si amestecati. Peste ouale batute adaugati: piureul de dovleac, laptele praf, zaharul (alb), zaharul brun, scortisoara, ghimbirul, nucsoara, cuisoarele si sarea. Amestecati si puneti deoparte bolul.

 

Puneti foaia de placinta intr-o tava si lasati-o in cuptor pana cand se incalzeste. Cand foaia de placinta s-a incalzit, turnati peste aceasta umplutura si tineti placinta in cuptor timp de 35-40 de minute. Cand umplutura devine gelatinoasa inseamna ca s-a facut. Un amalgam de mirosuri survoleaza bucataria. Stiu ca va este pofta, dar abtineti-va, nu este toata pentru voi! O puteti servi rece sau la temperatura camerei.

 

Sa aveti pofta!
 

Tags:
dovleac
placinta
Halloween
zahar
ou
lapte
piure de dovleac
ghimbir
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare