Planta Moringa sau Arborele Miracol contine peste 90 de nutrienti

Planta Moringa oleifera contine peste 90 de nutrienti, 46 antioxidanti si numeroase minerale,iar fiecare gram de Moringa contine mai multa vitamina B12 decat o friptura, mai multa vitamina A decat ouale si mai mult calciu decat laptele.
 
Originara din India, unde creste la poalele muntilor Himalaya, Moringa oleifera este deseori utilizat in combaterea malnutritiei in tarile sarace si este un aliment complex din punct de vedere nutritiv, bogat in vitamine, minerale si aminoacizi.
 
In textele vedice s-a vorbit inca de acum 5000 de ani de moringa, iar Ayurveda spune ca Moringa ar vindeca peste 300 de boli. Copacul, numit si Arborele Miracol, creste pana la 30 de centimetri pe luna si poate sa creasca pana la 4 metri pe an. 
 
Frunzele de Moringa sunt folosite in ceaiuri si infuzii pentru tratarea ulcerului gastric si datorita continutului de proteine si fibre, dar si in mancare (biscuiti sau ciorbe), pentru imbunatatirea nivelului de fier din organism si pentru anemie. De asemenea, frunzele pot actiona ca antiinflamatoare si antidezinfectante atunci cand sunt puse pe rana sau pe o zona a corpului afectata.
 
Din florile de moringa se poate face un ceai cu efecte benefice in cazul tusei si racelii.
 
 
Semintele de moringa sunt ceva mai mari decat mazarea si pot fi gatite si consumate ca aceasta. Din semintele de moringa se extrage un ulei de foarte buna calitate care este folosit in industria cosmetica. 
 
Cercetatorii elvetieni au descoperit ca semintele de moringa contin substante care pot curata apa murdara. Aceste substante se imbina cu impuritatile din apa iar acestea, devenind mai grele, se duc la fund. Virusii si bacteriile sunt imbinate si ele cu aceste impuritati si sunt „omorate“ in cadrul acestui proces, apa devenind in acest fel potabila. In multe sate din Africa se foloseste aceasta metoda pentru a obtine apa potabila.
  
Semintele de Moringa au proprietati antibiotice si antiinflamatorii, trateaza artrita, reumatismul, guta si crampele. De asemenea, ele pot fi folosite pentru realaxare si pentru diverse infectii ale pielii. Ingerate, acestea pot determina intarzieri ale senzatiei de foame, ceea ce le transforma in ajutoare utile pentru cei care doresc sa tina diverse diete.
 
Uleiul de Moringa este folosit de comunitatile africane pentru tratarea afectiunilor la stomac si pentru detoxifiere, dar acest ulei are proprietati deosebite si pentru frumusete. 
 
 
Uleiul de Moringa presat la rece este recomandat pentru ingrijirea tenului si a parului. Trateaza eficient semnele vizibile de imbatranire de pe piele, hidrateaza pielea, reduce cu pana la 50% caderea firelor de par inca de la prima spalare, este un bun cicatrizant, fiind folosit cu succes si in tratarea eczemelor.
 
De asemenea, acesta poate fi folosit impotriva arsurilor solare, pentru detoxifiere si este ideal pentru a reda pielii aspectul moale si catifelat afectat de actiunea agentilor externi ca praful si polenul.
 
Fructele de moringa pot fi consumate proaspete sau pot fi gatite ca si legumele. Gatite au gust asemanator cu sparagelul.
 
Fiecare gram din Moringa contine:
 
de 15 ori mai mult calciu decat laptele 
de 4 ori mai multa Vitamina A decat morcovii 
de 3 ori mai mult potasiu decat bananele 
de 4 ori mai multa clorofila decat iarba de grau 
de 7 ori mai multe proteine decat iaurtul 
de 3 ori mai mult fier decat spanacul
 
Atentie! Unele studii arata ca radacina de Moriga este periculoasa pentru deoarece contine substante ce pot produce paralizie, contractii uterine, dezechilibru enzimatic, afectiuni hepatice si renale si deces. In plus, nu este recomandata utilizarea acestei plante in timpul sarcinii si alaptarii, in special a produselor ce contin scoarta, flori sau radacina (acestea pot duce la pierderea sarcinii).
Tags:
moringa
planta
ceai
apa
calciu
nutrienti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare