Condimente banale din bucatarie care te scapa de reumatism

Afectiuni 24.11.2017 dietetik
Frigul isi intra in drepturi din ce in ce mai mult in aceasta perioada spre nefericirea persoanelor care sufera de reumatism. Daca inainte aparea doar la persoanele in varsta, mai nou este intalnit si la tinerii care au suferit accidentari la tendoane sau sunt predispusi la inflamatii. Inainte de a apela la medicamente, natura ne pune la dispozitie diverse remedii benefice, care merita incercate, dar asta doar daca te afli cu boala in stadii incipiente. Puteti afla care sunt acestea in randurile urmatoare!
 
 

1.Curcuma

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Curcuma sau turmericul este un condiment de culoare galbuie cu proprietati anti-cancer, antibacteriene si antiinflamatoare. Nu intamplator uleiul de curcuma este recunoscut pentru beneficiile asupra durerilor articulare. Curcuminul, substanta activa este secretul. Pentru rezultate si mai bune poti utiliza curcuma la orice mancare sau smoothie, dar nu trebuie consumat intr-o cantitate mare daca iei medicamente pentru subtierea sangelui, intrucat poate interfera cu alte substante.

 

2.Usturoi

 

 

Usturoiul trebuie consumat cat mai des nu doar pentru problemele cu reumatismul, ci si pentru prevenirea multor are probleme. Are proprietati antiinflamatoare, antibacteriene si fortifica sistemul imunitar. Partea minunata este ca poate fi inclus in aproape orice mancare de la creme tartinabile, supe, friptura pana la legume si smoothie-uri.
 
 

3.Piper negru

 

 

Exista atat de multe creme, uleiuri si suplimente pe baza de piper negru si asta pentru ca are in compozitie capsaicina la fel ca si ardeii iuti, doar ca intr-o cantitate si mai mare. Efectul termic dat de piperul negru, stimuleaza circulatia sangelui si calmeaza orice inflamatie de la nivelul pielii. In afara de cremele pe baza de piper poti incepe prin a utiliza piperul mai des si intr-o cantitate mai mare la mancaruri si smoothie-uri din fructe si legume. La fel de eficient este si piperul cayenne cu care poti face cele mai deosebite sosuri.
 

4.Scoarta de salcie

 

 

Exista studii recente care arata ca scoarta de salcie are proprietati antiinflamatoare deloc de neglijat, fapt pentru care poate reduce semnificativ durerile articulare si chiar si pe cele de spate, iar rezultatele se vad cam in 3 saptamani. Poti gasi in plafare sau magazine Bio extract de scoarta de salcie sub forma de pudra sau diverse suplimente sub forma de capsule. 
 

5.Scortisoara

 

 

Ne place mult aroma scortisoarei si preferam sa o includem in orice desert sau bautura racoritoare naturala. Daca pana acum am utilizat acest condiment doar pentru aroma exotica deosebita iata ca are si proprietati antiinflamatoare care ar combate si reumatismul, doar ca trebuie consumata cu regularitate. Trebuie sa mentionez ca avand actiune atat de puternica, poate da reactii neplacute la femeile gravide si poate interfera cu medicamentele pentru subtierea sangelui. Cel mai bine este sa te consulti cu medicul ca sa alegi doza potrivita pentru tine.
 

6.Ceai verde

 

 

Exista multe controverse in jurul consumul de ceai verde. Unii spun ca ar da efecte secundare, altii ca ar aduce benefici destul de multe pentru sanatate si asta gratie antioxidantilor puternici, dar si cofeinei. Cafeaua poate fi inlocuita cu succes cu ceaiul verde, iar in curile de slabit este nelipsit.
 
 Antioxidantii apara organismul de radicalii liberi, reduc stresul oxidativ, iar cofeina pune sangele in miscare. Pe piata gasesti atat plicuri de ceai verde sau suplimente naturiste cu extract de ceai verde, asa ca depinde ce metoda preferi. Consumat in doze mici dar regulat si evident, sub supravegherea unui medic nu are ce rau sa faca si aduce multe beneficii si pentru alte probleme de sanatate.
 

7.Ghimbir

 

 

La fel ca si scortisoara, ne-am obisnuit sa consumam bauturi racoritoare din ghimbir, cunoscut mai mult pentru proprietatile detoxifiante, care ar ajuta in procesul de slabire. Limonada si smoothie-urile din fructe si legume parca au gust mai bun gratie ghimbirului si sa nu uitam ca mai nou este folosit si la apele aromatizate, care pot fi luate peste tot cu noi. Niste studii au descoperit ca ghimbirul poate intari sistemul imunitar astfel incat sa poata lupta singur cu inflamatiile de la nivelul corpului, in cazul de fata fiind vorba despre reumatism. Daca ne interesam bine, putem gasi pe piata chiar si suplimente, creme si uleiuri pe baza de ghimbir, dar desigur, pot fi gasite doar in plafare si magazinele naturiste.
 
Ierburile si condimentele nu au facut niciodata rau nimanui, iar daca sunt consumate sub supravegherea unui medic iti poti lua toate masurile de siguranta, mai ales daca doresti sa le combini si cu un medicament pentru alte afectiuni sau chiar reumatism. De asemenea, vreau sa mentionez si faptul ca in stadii mult prea avansate ale reumatismului nu stiu cat de mult pot ajuta aceste remedii naturiste, pot eventual sa amelioreze foarte putin durerea. Orice boala este bine sa fie prevenita si tratata din stadii incipiente.
 
 
 
Sursa: everydayhealth.com; webmd.com;
 

 

Tags:
condimente
reumatism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare