Pofta ce-am poftit

Pe langa simturile ascutite la maxim de mare ajutor imi sunt si poftele care ma lovesc din senin, si dureaza uneori si cateva saptamani. Pofta vine nepoftita, ca de obicei si se instaleaza in lobul parietal ca sa isi faca mendrele cum stie ea mai bine. Uneori se insinueaza in clipe de intensa socializare intima cand doar la ea nu te gandesti si practic nu ar avea ce sa o declanseze.

 

Evident ruineaza cadrul romantic. De parca simpla ei prezenta nu ar fi arhi-suficienta, isi manifesta insistenta si ma preseaza sa invoc pauze scurte de pipi ca sa fug pana in camara manata de dorinta imperioasa de a simti gust de muratura in gura. Sau de chips-uri.

 

Oricat de agasante ar fi poftele mele, incerc sa le respect si sa le ascult cu atentie de elev eminent. Chiar daca strica tot in jur in momentul in care isi fac aparitia, mai ceva ca o tornado, apar strict pentru a-mi semnala ceva. Ca un radar care incepe sa bipaie la apropierea inamicului.

 

Stiu ca nu e de bine daca, inghesuita intre alte 30 de corpuri in metrou, mi se face brusc pofta de o prajitura cu ciocolata si caramel din abundenta. Apare asa, tusti ! dintre usile care se deschid. Cu pofta localizata la baza limbii si mirosul de ciocolata insinuat in nari incerc sa rationez si fac o trecere in revista a bolilor asociate cu pofta de dulce. Sa vedem ar fi diabetul de tip II, dar tinand cont ca e asociat cu copiii si adolescentii pot considera ca nu e varianta viabila. Apoi as putea fi deprimata si nevoia de serotonina se manifesta fix intr-un metrou aglomerat printre oameni cu fete triste. Cred si eu ca am nevoie de sugar in my life.

 


Sunt momente in care papilele incep sa-mi saliveze la gandul unor chips-uri crocante cu sare de mare sau al verzei murate. Yummy, si acum salivez ! Pofta de sarat e ca un semafor care atinteste o lumina rosie orbitoare asupra bietelor fapturi care nu-si dau seama ca au depasit cu mult nivelul de stress sub care mai functioneaza de bine, de rau. Destresarea se face cu infuzii repetate de covrigei, saratele sau chipsuri – toate administrate in cantitati industriale.

 

Tags:
pofta
pofte in timpul sarcinii
anemie
scorbut
boli
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare