Chiar daca iti ramane printre dinti si te murdaresti pana la urechi, nu poti renunta la porumbul fiert sau copt. Daca nu esti la mare sa-l cumperi direct in drum spre plaja, iti faci singur acasa si tot nu te lasi.
Incearca aceasta reteta de porumb copt cu bacon si te vei bucura de o gustare satioasa si sanatoasa.
Ingrediente
- 20 de felii de bacon
- 8 porumbi
- 2 lingurite pudra de usturoi
- o lingurita pudra de ceapa
- doua lingurite si jumatate de paprica
- o lingurita de oregano
- o lingurita de cimbru uscat
- sare, piper
Amesteca toate condimentele la un loc si pastreaza mirodeniile intr-un borcan inchis ermetic. Curata porumbii de matase, apoi presara-le pe deasupra mixul de mirodenii.
Infasoara fiecare porumb in doua felii de bacon si apoi asaza-i pe cate o bucata de staniol sau hartie de copt, stransa la capat.
Pune-i pe gratarul incins si intoarce-i din 10 in 10 minute, iar dupa 45 de minute vei avea gata gustarea sanatoasa.