Postul, secretul fericirii

Postul este secretul fericirii. Si nu ma refer la fericirea din Viata de Apoi, ci la fericirea imediata, din viata de zi cu zi. Omnivorii merita sa ia in calcul rezultatele unui studiu publicat de Nutrition Journal care arata, cu argumente stiintifice, ca dieta vegetariana, si implicit postul, care in fapt este o dieta vegetariana, imbunatateste starea de spirit si combate eficient stresul.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta vegetariana sau postul la care se refera cercetatorii presupune renuntarea la toate tipurile de carne, inclusiv la carnea de peste. Explicatia oamenilor de stiinta este simpla si sta in concentratia unor anumiti acizi grasi. In sangele oamenilor care consuma carne si peste s-au identificat cantitati mari de acid arahidonic, acid care este un precursor al acidului omega-6. Nivelul de acid arahidonic este de cinci ori mai mare in sangele celor care consuma carne spre deosebire de cei care consuma vegetale. S-a stabilit ca exista o legatura directa intre nivelul ridicat de acid arahidonic si depresii si alte modificari cerebrale asociate cu depresia.

Analizele nutritonale in cazul celor care consuma carne au dovedit ca exista un dezechilibru major intre nivelul de acizii grasi omega 3 si acizii grasi omega 6, in favoarea celui din urma, care este foarte daunator mai ales celulei nervoase.

 Nivelul de acid arahidonic este de cinci ori mai mare in sangele celor care consuma carne spre deosebire de cei care consuma vegetale.

 

Testele au mers si mai departe. Oamenii de stiinta au impartit grupul de studiu in trei subgrupe - una incluzand in dieta si carne si peste, timp de doua saptamani, alta doar peste si o a treia care s-a limitat doar la fructe si legume. In final dupa evaluari s-a stabilit ca cea mai buna stare de spirit si cel mai mic nivel al stresului il aveau membrii grupei care tinea postul. In celelalte doua grupe, starea de spirit si nivelul stresului au ramas neschimbate.

Afla mai multe despre post, ca o dieta vegetariana

Concluzia a fost simpla si evidenta: postul este secretul fericirii. Mai mult, s-a putut afirma ca dupa doar doua saptamani de dieta vegetariana, nivelul stresului se reduce considerabil, o mare parte din efectele stresului (insomnie, tulburari cardiace, modificari de metabolism), dispar, iar starea psihica a celor care au respectat postul s-a imbunatatit substantial. 

Pe de alta parte studiul a pus in evidenta faptul ca postul permite asimilarea acizilor grasi esentialei din alte surse decat carne si peste, iar recomandarea nutritionistilor a fost aceea ca persoanele care respecta postul sa consume surse vegetale de proteine (fasole, cereale integrale), sa consume des conopida si seminte de canepa si in, alimente bogate in acizi grasi omega 3, scrie huffingtonpost.com.

Afla mai multe despre uleiul de in

Suntem la mijlocul postului. Pana la Paste mai este fix o luna. Cele de mai sus sunt un argument solid in favoarea unei diete vegetariene si dovada ca postul este secretul fericirii.

Tags:
Postul
secretul fericirii
postul
pastele
dieta vegetariana
alimentatie sanatoasa
omega 3
omega 6
acid arahidonic
carne
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare