Pozitii prin care scapi de tensiunea de la nivelul gatului

Poate ca ai dormit intr-o pozitie ciudata sau ai petrecut multe ore in fata calculatorului si acum te-ai ales cu o durere de gat care se poate transforma intr-o durere de cap sau de spate. Dupa un dus cald, fa urmatoarele exercitii. 

1. Intinderi in lateral, din sezut 
 
Acest exercitiu iti va relaxa partile laterale ale gatului. Stai pe podea cu picioarele incrucisate, intinde bratul drept si asaza-l langa genunchiul drept. Cu mana stanga, apasa-ti capul din partea dreapta, usor, spre stanga. Mentine pentru 30 de secunde, apoi schimba. 
 
 
2. Barbia in piept
 
In aceeasi pozitie, de asezat si cu picioarele incrucisate, impreuneaza palmele si du-le in spatele capului, mai sus de ceafa. Pune treptat presiune pana cand ajungi cu barba in piept. Ajuta-te de maini sa-ti indepartezi capul de umeri, care se vor ridica. Mentine pentru 30 de secunde. 
 
 
3. Intindere cu mainile la spate 
 
Stai cu picioarele usor departate, apuca-ti mainile la spate si in timp ce inclini capul spre dreapta, indeparteaza-ti usor mana stanga de corp, cu ajutorul mainii drepte. Pastreaza pozitia pentru 30 de secunde. 
 
4. Cu mainile peste cap 
 
Aceasta pozitie te va ajuta sa scapi de tensiunile de la gat, dar si de durerile de cap. Asaza-te in Pozitia Copilului: incepe prin a sta asezata pe calcaie, adu partea de sus a corpului pe coapse si incearca sa aduci fruntea spre podea. Tine cont ca fesele sa fie in permanenta pe calcaie, in timp ce iti asezi bratele intinse inainte. Tine fruntea in podea, iar atunci cand te simti pregatita, dupa cateva respiratii, impreuneaza palmele, ridica fesele de pe calcaie in timp ce tragi de maini spre cap, iar crestetul capului pastreaza contactul cu solul. Mentine pozitia pentru 10 secunde, apoi odihneste-te alte 10 secunde. Repeta de 5, 6 ori. 
 
 
5. Deschide-ti inima 
 
Bine, nu la propriu, dar este un exercitiu care pare ca iti destinde putin pieptul, impreuna cu gatul si umerii. Asaza-te in genunchi, cu fundul pe calcaie si pune palmele pe sol, in prelungirea talpilor, la o distanta de 25 de centimetri. Arcuieste-ti coloana si lasa-ti capul cat mai pe spate. Ramai acolo pentru 30 de secunde.
 
Tags:
gat
stretching
sport
relaxare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare