Prajitura cu lamaie

 

Prajitura cu lamaie este, in esenta, o prajitura simpla. Are o culoare speciala, care o face mai mult decat potrivita pentru masa de Anul Nou.

Evident este si foarte gustoasa.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa pregatesti prajitura cu lamaie ai nevoie de 100 de grame de unt, 175 de grame de faina, o jumatate de plic de praf de copt, doua oua mari, sase linguri cu lapte. Pentru glazura ai nevoie de circa trei linguri de suc de lamaie, 100 de grame de zahar, stafide negre pentru decor. Inainte sa storci sucul de lamaie rade coaja printr-o razatoare fina.

 

Incepe prin a incinge cuptorul si a unge cu putina grasime o tava clasica de prajituri ( de 20x30 de centimetri). Amesteca intr-un castron untul moale cu zaharul, adauga ouale pe rand, apoi praful de copt si coaja de lamaie. Omogenizeaza bine si adauga laptele, apoi faina incet. rastoarna compozitia in tava si coace prajitura circa 30-40 de minute la foc potrivit, pana ce devine aurie si usor ferma la atingere. Scoate tava si taie prajitura in bucati, dar lasa-le in tava. Ar trebuie sa rezulte 15 bucati. Doua bucatele au impreuna 175 de calorii.

 

Cat timp se coace prajitura amesteca sucul de lamaie cu zahar. Amesteca bine in asa fel inca zaharul sa se topeasca complet. Pune siropul peste blat, cat acesta este inca fierbinte. Lasa prajiturile sa se raceasca incet. Decoreaza prajiturile cu lamaie cu cate o stafida sau alte bucatele de fructe confiate.

Tags:
retete cu putine calorii
Craciun
retete de Craciun
calorii
lamaie
Anul Nou
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare