Prajitura fara zahar cu banana si fulgi de ovaz

Prea mult zahar imbatraneste pielea, distruge dintii si predispune la diverse boli grave, asa ca e bine ca el sa fie scos cat mai mult din alimentatie. Azi iti recomandam prajitura fara zahar cu banana si fulgi de ovaz, usor de facut si foarte delicioasa.

Cum se prepara?
 
Ingrediente:
 
- o cana de ovaz;
 
- o jumatate de cana de curmale curatate de coaja;
 
- 2 banane;
 
- o jumatate ceasca fructe de padure uscate;
 
- 100 grame unt;
 
- 3 linguri lapte;
 
- praf de scortisoara;
 
- o lingura de miere pentru ornat.
 
 
Mod de preparare:
 
1. Incalzeste cuptorul si intinde o hartie de copt pe o tava.
 
2. Topeste untul intr-un vas, opreste focul, adauga fulgii de ovaz, laptele, scortisoara, curmalele, fructele de padure si o banana. Daca pasta e prea subtire, mai adauga ovaz.
 
3. Intinde aceasta pasta in tava, orneaz-o cu feliute din banana ramasa si las-o la cuptor pana se rumeneste.
 
4. Dupa ce e gata, las-o sa se raceasca.
 
5. Taie toata compozitia in patraturi egale, apoi intinde mierea pe ele si, daca mai doresti, scortisoara.
 
Pofta buna!
 
 
 
Sursa: recipes.sainsburys.co.uk
 
 
Tags:
prajitura cu ovaz
prajitura fara zahar
fulgi de ovaz
prajitura curmale
miere
retete fara zahar
dulciuri fara zahar
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare