Prea mult zahar imbatraneste pielea, distruge dintii si predispune la diverse boli grave, asa ca e bine ca el sa fie scos cat mai mult din alimentatie. Azi iti recomandam prajitura fara zahar cu banana si fulgi de ovaz, usor de facut si foarte delicioasa.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- o cana de ovaz;
- o jumatate de cana de curmale curatate de coaja;
- 2 banane;
- o jumatate ceasca fructe de padure uscate;
- 100 grame unt;
- 3 linguri lapte;
- praf de scortisoara;
- o lingura de miere pentru ornat.
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul si intinde o hartie de copt pe o tava.
2. Topeste untul intr-un vas, opreste focul, adauga fulgii de ovaz, laptele, scortisoara, curmalele, fructele de padure si o banana. Daca pasta e prea subtire, mai adauga ovaz.
3. Intinde aceasta pasta in tava, orneaz-o cu feliute din banana ramasa si las-o la cuptor pana se rumeneste.
4. Dupa ce e gata, las-o sa se raceasca.
5. Taie toata compozitia in patraturi egale, apoi intinde mierea pe ele si, daca mai doresti, scortisoara.
Pofta buna!
Sursa: recipes.sainsburys.co.uk