Pranzul sicilienilor

Pranzul sicilienilor sau cum i-ar spune un sicilian autentic “mozzarella melanzano” este o gustoasa asociere intre branza si legume.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci "pranzul sicilienilor" ai nevoie de un kilogram de rosii, trei-patru vinete, 500 de grame de mozzarela, cimbru proaspat, un catel de usturoi, 100-150 de mililitri de supa de pasare, ulei, sare, piper, parmezan.

Incepe prin a taia rosiile in bucatele mari si caleste-le in ulei incins. Adauga un catel de usturoi tocat fin si mult cimbru proaspat. Potriveste de sare si piper. Da deoparte.

Taie vinetele pe lung, in fasii subtiri, sareaza-le bine si lasa-le sa se scurga, apoi prajeste in ulei incins fiecare fasie de vanata, pentru cateva minute.

 

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei, pune un strat de vinete, apoi sosul de rosii, apoi felii de mozzarella taite subitire. Alt strat de vinete, rosii si branza. La final trebuie sa fie vinetele. Stropeste minunea cu supa de pui si rade din belsug pe deasupra parmezan, apoi da totul la cuptorul bine incins la foc mare 15-20 de minute.

Serveste pranzul sicilienilor impreuna cu salata verde. Este foarte bun si cald si rece.

Tags:
Pranzul sicilienilor
vinete
rosii
mozzarella
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare