Pregatesti o data mesele matinale si ajung pentru toata saptamana

Experiente 10.07.2019 dietetik
Timpul a devenit pretios pentru majoritatea persoanelor si este destul de dificil sa facem lucruri care tin si de propria persoana in afara de responsabilitatile zilnice obligatorii. Nu este de mirare ca mancam pe fuga, dormin putin si prost, mancam nesanatos si ajungem sa ne ingrasam foarte tare si sa avem probleme cu sanatatea. Cele mai comune boli ale societatii ar fi obezitatea, cancerul si bolile cardiovasculare. Viata este prea scurta si prea pretioasa ca sa nu avem grija de noi si sa nu ne bucuram de fiecare moment fie el si simplu. Acestea fiind spuse, a aparut in strainatate o tehnica deosebita care sa ajute orice persoana sa aiba mese sanatoase gata preparate chiar si atunci cand este pe fuga. Este vorba de conceptul de „meal prep”, care te ajuta sa-ti prepari mesele pentru 3 zile sau chiar o saptamana. La prima vedere poate ti se pare o aberatie, dar este de ajuns sa incerci tehnicile si te vei convinge de rezultate. 
 
Este adevarat ca mancarea isi pierde din prospetime sau se strica direct, dar sunt tehnici care previn toate acestea. Secretul consta in alimentele folosite si modul de preparare si combinare. Este vorba de asa numitele „alimente inteligente” cu ajutorul carora pregatesti mese durabile si inteligente. Aceste tehnici se aplica la toate mesele principale si chiar si la gustari, dar pentru ca foarte multe persoane sar peste micul dejun din lipsa de timp, ne-am gandit sa-ti dam niste idei fix pentru acest moment al zilei.
 

Tehnici pentru mese matinale la dispozitie toata saptamana

 
Nu trebuie sa uiti ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si iti pemrite sa consumi cate putin din toate categoriile alimentare considerate sanatoase. Ai nevoie de multi nutrienti pentru a avea energie toata ziua, care va favoriza accelerarea metabolismului si buna dispozitie pentru desfasurarea activittailor cotidiene. Iata in ce constau tehnicile de „meal prep” pentru mesele matinale:
 
1.Cumpara fructe tari, care nu se strica atat de usor si anume avocado, mere, banane, portocale, grapefruit, pepene.
 
 
 
 
2.Cumpara multe conserve cu alimente gata gatite, care in fond costa 2-3 lei. Iti sugeram conserve de ton in apa, porumb dulce, ciuperci champignon, fasole rosie, fasole neagra, fasole alba, naut, sardine, hering.
 
3.Poti avea in casa piept de pasare si peste fara spini, totul gatit cat mai curat si uscat la grill. Este dovedit faptul ca rezista mai mult timp in frigider. Vezi aici 6 moduri de a consuma pieptul de pasare la micul dejun!
 
4.Legumele trebuie sa fie si ele gatite la grill, pentru a ajunge 2-3 zile.
 
5.Sa ai mereu in casa branzica de vaci, urda sau crema de branza light, dar si iaurt grecesc cu putine grasimi. Nu se stie niciodata cand ai nevoie de o gustare rapida si poti folosi jumatate de leguma data prin una din ele. 
 
 
 
6.Ai nevoie de caserole medii, ce se inchid bine ermetic si asta pentru ca vei pregati mesele din 3 in 3 zile cu o seara inainte. Unele combinatii alimentare merg facute dinainte pentru ca rezista, dar secretul este sa alegi ingrediente care rezista mult cum ar fi fasolea, porumbul, varza alba sau mov, ciupercile, nautul, etc.
 
7.Este bine sa ai in casa lapte vegetal (cocos, migdale, soia, lapte din seminte) pentru ca nu se strica atat de usor precum laptele de origine animala dupa ce este inceput.
 
8.Sa ai mereu in casa hrisca sau cuscus sau linte sau quinoa si asta pentru ca rezista si 3-4 zile in caserole la frigider. Ce legume si verdeturi vrei tu sa adaugi o poti face si in momentul cand consumi mancarea ca sa fie cat mai proaspata.
 
 
9.Daca vrei o salata fresh de la prima ora a diminetii iti sugeram salatele din varza alba sau rosie cu morcov dat prin razatoare si telina faramitata. Daca adaugi rozmarin sau busuioc la orice mancare, dar si patrunjel si marar, vei reusi sa prelunjesti prospetimea si aroma oricarei mancaruri, fie vorba si de salate de cruditati.
 
10.Sa ai in casa fulgi de ovaz si fulgi de porumb pentru ca merg inmuiati in lapte vegetal sau iaurt sau crema de branza cu o seara inainte si a doua zi doar se decoreaza cu bucati de fructe. Un astfel de mic dejun tine si 2-3 zile.
 

 

Tags:
mese matinale
mese matinale pentru toata saptamana
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare