Prepara o ciorba radauteana gustoasa, dar care nu ingrasa - trucuri de la mama

Secrete 11.09.2018 dietetik
Fara indoiala ciorba radauteana este pe placul multor persoane, dar din pacate nu o putem incadra chiar in topul mancarurilor hipocalorice. Ce este de facut, avand in vedere ca este imposibil sa renunti la ea daca tii si la silueta? In cadrul acestui articol vei descoperi ca nu trebuie neaparat sa renuntam la mancarurile preferate, ci putem invata sa gasim varianta sanatoasa la fiecare mancare mai putin sanatoasa. Se poate sa te gandesti ca orice mica abatere la o reteta ii va schimba gustul complet si nu va mai fi nicio placere sa consumi acel fel de mancare. Ei bine, de asta exista condimentele! Sa ne faca viata mai frumoasa.
 
Inainte de a vorbi despre varianta sanatoasa la ciorba radauteana sa discutam putin despre aspectele care fac reteta originala sa fie mai putin sanatoasa. Sa nu uitam ca otetul este nelipsit si ne poate crea probleme cu stomacul, se foloseste multa smantana grasa si galbenusuri de ou pentru a da culoare si consistenta si oase de pasare. Nu mai mentionam ca unele persoane tind sa exagereze cu usturoiul sau ardeiul iute si se pot trezi cu arsuri gastrice.
 
Se pare ca este vorba de o ciorba care contine pe langa legume si radacinoase si proteine de origine animala (carne, oua, smantana), care cumulate aduc un numar de calorii destul de mare. Poate nu atat de mare ca in cazul ciorbei cu carnati, ciolan sau de burta, dar tot nu poate trece neobservat. 
 
Varianta sanatoasa la ciorba radauteana trebuie sa contina ingrediente asemanatoare, dar cu mai putine calorii. De exemplu, in loc de ulei de floarea-soarelui vom folosi ulei de masline, in loc de smantana grasa iaurt grecesc cu continut scazut in grasimi, in loc de prea multe oua vom folosi doar 1-2 si vom avea grija sa alegem carne fara piele si macra. Mai limitam putin ingredientele ce dau aciditate la stomac si anume usturoiul si otetul, dar asta doar daca este cazul.
 

Ce beneficii castigam de la o ciorba radauteana sanatoasa?

 

Avand in vedere ca nu vom folosi nimic nesanatos la ciorba propusa, este de inteles ca si beneficiile sunt destul de multe si anume:
 
1.Te vei bucura de o ciorba hipocalorica, dar tot consistenta, asadar nu vei simti senzatia de foame pentru cel putin 2 ore.
 
 
 
2.Iti vei imbunatati digestia ca in cazul oricarei supe/ciorbe sanatoase si vei stimula tractul intestinal. Varianta sanatoasa permite acest lucru pentru ca am inlaturat ingredientele grele pentru stomac.
 
3.Este o supa putin incarcata la care nu vom folosi orez, taitei, paste si alte trucuri de ornament, deci este suficient de lichida cat sa te hidrateze si sa te ajute sa faci fata cu brio temperaturilor extreme.
 
4.Vei castiga fibre de calitate, vitamine, minerale, antioxidanti si proteine animale de calitate.
 
5.Te ajuta sa tii sub control cantitatea de zahar din sange si sa normalizezi nivelul colesterolului.
 
 

Care este varianta sanatoasa la ciorba radauteana?

Ne vom limita la ingrediente putine si de calitate precum:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

  • 1 piept de pui mare sau 2  relativ mici
  • 2 oua bio
  • 4 linguri de iaurt grecesc cu putine grasimi
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • Zeama de la o lamaie proaspata – vei inlocui vegata, borsul si otetul
  • Mix de legume la punga (gasesti in magazine si supermarketuri legume frumos taiate si impachetate si ai toate sansele sa gasesti ceva pe gustul tau, sanatos si de calitate) – iti sugeram legumele mexicane
  • Sare si piper dupa gust
  • Usturoi pudra - mai suportabil decat usturoiul proaspat
  • 1 lingura de turmeric - pentru o frumoasa culoare de galben
  • 1 legatura de ceapa verde taiata marunt
  • 1 legatura de marar proaspat taiat - decorare
  • 1 legatura de patrunjel proaspat tocat – decorare

 

Asa preparam ciorba radauteana light:

 

1.Pune pieptul de pui intreg la fiert intr-un vas inalt. Il poti verifica cu furculita ca sa-ti dai seama daca este suficient de fiert. Ai grija sa elimini pe parcurs spuma cu o lingura.

2.Cand puiul este gata se scoate din oala si se elimina osul. Acesta se taie cuburi potrivit de mari sau fasii si se adauga in zeama din oala.

3.Poti adauga mixul de legume, niste condimente.

4.Bate ouale intr-un castron impreuna cu iaurtul si adauga treptat zeama de ciorba. Se toarna cand ciorba este aproape gata, amestecand mereu. Lasa cu capac 5 minute.

Citeste si Incearca 5 supe care nu necesita incalzire - absolut gustoase si rapide

 

Sursa Photo: foodnetwork.com; theoptimistkitchen.com; theheritagecook.com;

 

 
 
 
 
 

 

Tags:
ciorba
ciorba radauteana
ciorba gustoasa care nu ingrasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare