Principalele reguli bune ale dietei South Beach

Sa tii o dieta nu este deloc usor, mai ales daca ea te indeamna sa renunti la o grupa intreaga de alimente. Asa ca foarte putina lume le poate urma cu adevarat. Insa chiar daca nu poti sa fii asa de stricta, tot obtii niste rezultate bune. Si, mai ales, inveti cateva obiceiuri utile ca sa iti mentii greutatea. Uite ce poti invata de la dieta South Beach:

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Sa citesti mereu etichetele de la alimente

Dieta South Beach te invata sa fii atent la indicele glicemic. Acesta iti arata cat din ceea ce mananci se transforma in zahar. Trebuie sa le ocolesti pe cele cu un indice glicemic ridicat pentru ca desi te fac usor sa te simti satula, nivelul de zahar din sange va scadea foarte repede, ceea ce duce imdiat la o senzatie de foame. Partea buna este ca nu trebuie sa faci asta non stop. Pana la urma noi suntem obisnuiti sa mancam un anumit produs de la o anumita firma mereu. Este suficient sa citesti eticheta doar cand introduci un produs nou. Scopul tau? Sa fie bogat in fibre si scazut din punct de vedere al zaharului.

 

2. Alege paine integrala

Cei mai multi dintre noi nu pot sa traiasca fara paine. Si este normal sa fie asa, pentru ca granele ne aduc energia de care avem nevoie. Doar ca trebuie sa alegem paine sau paste facute din faina integrala. Faina alba nu are fibre si nu are nici carbohidrati. Insa se transforma extrem de usor in zahar. Este ca si cum am manca prajituri! 

Cum alegi corect paine? Cu cat este mai grea si cu un aspect mai brut, cu atat este mai buna. Desigur, este bine sa citesti si eticheta, intrucat unii producatori mai pun si zahar, sub diverse forme. O paine buna nu are mai mult de 3 grame de zahar si are cel putin 3 grame de fibre pe portie.

 

3. Cele mai bune gustari: humus si nuci

Nucile si alunele te pot ajuta in timpul zilei astfel incat sa nu ti se faca foame pana la masa de seara. Grasimea buna pe care o contin ajuta organismul sa se echilibreze si tine nivelul de zahar din sange stabil. Poti sa le combini cu mar sau portocala astfel incat sa adaugi la aceasta gustare si carbohidrati sanatosi. 

Humusul nu ar trebui sa fie mancat din cand in cand, ci sa fie in permanenta in frigiderul tau. Nu ai cum sa te simti flamand daca mananci humus. Il poti lua ca o gustare cu telina, morcovi, castraveti. Sau il poti folosi ca sursa de proteina intr-un sandvis. 

 

Foto: hepta.ro

Tags:
dieta
south beach
etichete
zahar
carbohidrati
paine
humus
nuci
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare