10 principii de dezvoltare personala care iti ridica moralul

Motivatie 01.08.2016 dietetik

Te gandesti sa iti schimbi modul de a gandi cu unul mai putin prapastios? Ti se pare ca te stresezi prea repede? Iata mai jos cateva principii de baza in dezvoltarea personala care iti ridica moralul si te ajuta sa ai o gandire mai pozitiva:

1. Invata sa te bucuri mai mult si sa te stresezi mai putin

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mai tot timpul ne agatam fericirea de oameni, circumstante si obiecte materiale si tinem de aceasta legatura cu dintii. Ne stresam la posibilitatea de a le pierde, atunci cand ceva este in neregula. Iar mai apoi, cand lucrurile se schimba brusc, avem tendinta de a suferi profund dupa pierderea lor.

Uneori sa suferi devine un obicei si exista perioade lungi din viata in care ne identificam cu o anumita stare, care in mod ironic, de multe ori este una negativa si nu pozitiva. Sa alegi sa fii mizerabil sau fericit este pana la urma un mod de viata pentru cei mai multi dintre noi.

2. Invata sa te descurci si fara ceilalti

Agatandu-te in permanenta de tot ce iti este familiar nu faci decat sa iti limitezi capacitatea de a te  bucura de prezent. In momentul in care nu mai vrei sa detii controlul, ii dai vietii voie sa se intample si sa te duca in locuri in care nu banuiai ca poti ajunge.

3. Invata sa te detasezi

Este un proces care se face pas cu pas, zi de zi si care se armonizeaza in functie de cum te raportezi la evenimentele si la oamenii din viata ta. Evita sa incerci sa transformi momentul prezent in momentul prezent de ieri. Fiecare moment te schimba si apare atunci cand trebuie sa apara in viata ta. Ieri a venit cu lectiile lui, astazi iti aduce altceva. 

S-ar putea sa fie cazul sa termini o relatie, sa schimbi un job sau sa iti muti cu totul domiciliul. Incearca sa nu controlezi ceea ce se intampla cu tine pentru ca oricum se va intampla, doar ca la final vei fi mai putin extenuat, neincercand sa opui rezistenta.

4. Multumeste-te cu prezentul

Accepta ca esti o fiinta aflata in permanenta schimbare si raporteaza-te la tine ca atare. Nu incerca sa te mentii pe termen lung intr-o situatie care ar putea sa iti faca mai mult rau decat bine. Accepta ca timpul curge si ca si tu curgi odata cu el, transformandu-te neincetat intr-o fiinta superioara celei de ieri. 

5. Nu te atasa prea tare de lucruri

Daca sentimentul tau de valoare porneste din parerea altora despre tine, daca ai nevoie ca altcineva sa te valideze ca om, iti va fi foarte greu sa te desprinzi de cei care te valideaza. Contrar aparentelor, nu esti jumatatea nimanui, esti o fiinta pe deplin intreaga si pe deplin functionala care trebuie tratata ca atare. Cu cat strangi mai mult in brate, ceva sau pe cineva, cu atat il vei sufoca mai tare, atat pe acea persoana cat si relatia dintre voi.

Daca te limitezi la doua, trei relatii, vei crede ca viata ta depinde de existenta lor. Cu totii avem nevoie de oameni in jurul nostru, iar in privinta asta nu trebuie sa iti faci probleme pentru ca suntem destui.

Ramai deschis(a) la noi conexiuni, creeaza noi prietenii si incearca sa cunosti fiecare individ nou pe care il intalnesti, in profunzime. Interactioneaza cu cat mai multa lume.

6. Accepta schimbarile ca pe ceva bun

Singurul mod de a te detasa este sa crezi ca esti suficient de puternic pentru orice schimbare, fie ca ea presupune sa rupi o relatie sau sa incepi un stil de viata cu totul nou. Oricare ar fi schimbarea, priveste-o detasat si accept-o. Incearca sa vezi daca nu cumva aduce cu ea si ceva bun.

Lasa trecutul asa cum e, nu mai incerca sa il schimbi pentru ca te lupti cu o forta in fata careia ai pierdut din start. Asadar, creeaza-ti o stare de liniste. Elibereaza orice energie negativa prin meditatie, dans, desen, sau orice altceva te ajuta sa te relaxezi pe deplin.

7. Concentreaza-te pe ceea ce conteaza pentru tine

Frica cu care ne agatam de trecut ne face sa credem ca niciodata nu vom mai trai fericirea pierduta. Viitorul vine si iti arata ca nu este asa, dar pentru a ajunge la acel viitor fericit care nu este altceva decat prezentul zilei de maine, este esential sa poti sa te bucuri de tot ceea ce inseamna “aici” si “acum”.

8. Debaraseaza-te de “cum ar fi fost daca…” si inlocuieste-l cu “iubesc acest moment pentru ca ma ajuta sa ma cunosc mai bine si sa devin persoana de care voi fi mandra in prezentul de maine”. Fa din momentul prezent totul, in asa fel incat sa nu mai lasi loc pentru indoiala.

Tot ce iti trebuie din trecut sunt lectiile invatate. Ia-le cu tine si poarta-le in prezent.

9. Ceea ce e confortabil nu e neaparat ceea ce iti trebuie

Ce iti place sa faci? Orice ar fi, fa-l cu toata inima si fa-l din ce in ce mai des.

10. Impartaseste si invata sa asculti

Invata-i pe altii din experientele tale si lasa-i, in acelasi timp, sa iti impartaseasca din experienta lor. In felul acesta vei percepe conjuncturile in care te afli, la un nivel mult mai profund si te vei simti mult mai apropiat de ceilalti.

Citeste si 9 activitati care elimina stresul in mai putin de un minut.

 

Tags:
principii
mesaje pentru un moral ridicat
dezvoltare personala
fericire
cum sa traiesti zen
relatii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare