Principiile Schwarzbein

Diana Schwarzbein mentioneaza ca pacientii raspundeau greu la tratamentul clasic, o dieta saraca in grasimi, dar cu un numar ridicat de carbohidrati. Atunci cand, autoarea cartii a ajustat dietele, pacientii au inregistrat o imbunatatire a starii de sanatate. Pe langa aceste detalii pacientii au pierdut in greutate.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ideea de baza a dietei si asupra careia se indreapta toata concentrarea este conexiunea stabilita intre carbohidratii din dieta si nivelul insulinei din organism. Oricum, planul doctorului Diana Schwarzbein nu ar trebui privit ca pe un regim, ci mai degraba ca pe o schimbare a stilului de viata pentru imbunatatirea starii de sanatate, cresterea vitalitatii si atingerea greutatii ideale.


 

Se insista asupra faptului ca planul doctorului nu reprezinta doar o metoda de pierdere in greutate, ci si o alternativa de imbunatatire a starii de sanatate prin stabilirea unui echilibru in fiziologia organismului.

 

Autoarea cartii precizeaza ca atunci cand, aducem schimbari in regimul alimentar doar pentru a imbunatati starea de sanatate, in faza initiala se inregistreaza o crestere a greutatii, dar odata ce se stabileste un echilibru al metabolismului surplusul de kilograme va disparea. Ca o adaugare la dieta, doctorul Diana Schwarzbein vorbeste despre importanta administrarii suplimentelor nutritive si a terapiei cu hormoni.

 

Ideile de baza ale dietei
Dieta implica doua stadii. Prima etapa este creata pentru vindecarea metabolismului si este in mare parte o dieta bogata in proteine, saraca in carbohidrati si este similara cu regimul Atkins. De-a lungul acestei faze doritorii sunt sfatuiti sa consume mancaruri bogate in proteine, grasimi sanatoase, dar nu sunt permise gustarile pe baza de legume. Pentru ca vorbim de un program care are in vizor imbunatatirea starii de sanatate este esential sa nu se sara peste mese. Se va consuma apa din belsug. Alcoolul, cafeina si indulcitorii artificiali sunt exclusi.

 

Carbohidratii rafinati includ paine, paste, cereale, zahar si sunt de asemenea eliminati din dieta. De ce? Caci aceste alimente cresc exagerat de mult nivelul de insulina din organism.
 


 

Cea de-a doua etapa se refera la o perioada de mentinere. Doritorii sunt sfatuiti sa adauge mai multi carbohidrati in meniu, si asta doar pentru a se descoperi cantitatea adecvata de carbohidrati specifica fiecarei persoane in parte.

 

Doctorul Schwarzbein explica faptul ca in timp ce numarul de carbohidrati este redus initial, acestia raman o parte importanta in dieta. In comparatie cu dieta Atkins, autoarea precizeaza ca poate fi periculos sa se elimine carbohidratii inca de la inceput.
 

Tags:
Principiile Schwarzbein
grasimi
carbohidrati
proteine
oua
carne
fructe de mare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare