Probiotice: la ce sunt bune si cum actioneaza

Toata lumea cumpara frenetic iaurt cu probiotice. Reclamele tv le ridica in slavi si numai eu stau si ma uit crucis la aceasta denumire incercand sa imi dau seama despre ce este vorba. Numai dupa ce m-am documentat mai bine am aflat ca traim intr-o simbioza perfecta si aduc numeroase beneficii organismului. La ce sunt bune si cum actioneaza probioticele iti spun imediat dar intre timp ia un iaurt cu probiotice si mananca. E o modalitate prin care poti sa inmultesti organismele mici care ajuta la mentinerea balantei normale a microorganismelor de la nivel intestinal.

Probioticele sunt bacteriile pe care le avem in intestin si care sunt esentiale in procesul digestiei. De la ele primim enzimele necesare pentru absorbtia nutrientilor sanatosi, sintetizarea vitaminelor si optimizarea consumului de energie provenita din hrana.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru ce ai nevoie de probiotice? Sunt ideale pentru intarirea imunitatii si joaca un rol esential in reducerea inflamatiilor. Cel mai vizibil efect este insa legat de reducerea balonarilor si combaterea senzatiei de foame. Cu alte cuvinte, probioticele te ajuta sa slabesti. Studiile arata ca bacteriile probiotice ajuta metabolizarea carbohidratilor complecsi si intensifica arderile in organism.

Le poti lua din lactate, varza murata, ciocolata, masline sau din suplimentele alimentare. Esential este sa le asimilezi de undeva pentru ca microorganismele prietenoase nu dau nici o sansa depozitelor de grasime sa se formeze in organism.

Un alt beneficiu adus de probiotice organismului este reprezentat de capacitatea de a scadea nivelul de colesterol. Expertii citati de Fitsugar.com spun ca e suficient sa mananci un iaurt la micul dejun si rezolvi problema.

Lupta cu efectele adverse ale antibioticelor este ca si castigata daca iti asiguri un numar suficient de probiotice in organism. Multe antibiotice pot afecta echilibrul florei intestinale si pot cauza diaree. Probioticele au grija sa nu se ajunga aici, in concluzie incercati sa luati suplimente alimentare cu o ora inainte de a lua antibiotice, pentru a mentine numarul suficient de microorganisme prietenoase, necesar pentru combaterea efectelor adverse.

Tags:
Probiotice : la ce sunt bune si cum actioneaza
probiotice
iaurt cu probiotice
dieta cu probiotice
antibiotic
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare