Probioticele accelereaza scaderea in greutate in cazul femeilor

Motivatie 25.02.2016

Un studiu canadian a scos la iveala ca suplimentele probiotice le ajuta pe femei sa slabeasca. De ce doar pe femei? Are legatura cu tipurile sau tulpinile folosite in acel test, tulpini ce nu afecteaza barbatii in legatura cu modificarea greutatii corporale.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cercetatorii de la Laval University in Quebec City, Canada, au recrutat 125 de barbati si femei supraponderale si i-au suspus unui program de dieta de 12 saptamani. Dupa acest program, a urmat un altul de inca 12 saptamani de mentinere a greutatii corporale. Jumatate dintre participanti au luat doua capsule pe zi, capsule ce contineau tulpini ale bacteriei Lactobacillus rhamnosus. Cealalta jumatate au luat pastile goale pentru efectul placebo.
 
Au iesit 2 rezultate foarte interesante: desi toti participantii au pierdut in greutate in cele 12 saptamani, numai femeile care au luat probiotice au slabit mai mult. Iar la sfarsitul perioadei de mentinere, femeile care au liuat probiotice au continuat sa scada in greutate in timp ce restul femeilor si barbatii s-au mentinut la greutatea lor sau chiar au mai pus cate ceva la cantar.
 
Probioticele pentru o sanatate si o imunitate bune
 
Majoritatea nutritionistilor inteleg si recomanda un echilibru optim al bacteriilor din tractul nostru gastro intestinal, pentru o digestie buna. Acest echilibru optim se traduce printr-o proportie de 85 % bacterii bune si 15 % bacterii negative. Acest echilibru poate fi tulburat de antibiotice, alimente procesate, zahar, tensiune arteriala sau stari de anxietate.
 
 
 
 

 

 
Tags:
probiotice
slabire
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare