Produse dietetice care ingrasa

Stil culinar 18.07.2017 dietetik
In jurul nostru exista o multime de diete, care presupun consumul doar anumitor alimente, pentru ca in caz contrar nu ar avea niciun efect. Si nutrionistii insista pe consumul adecvat al anumitor alimente fie ca este vorba de legume, fructe, ulei de masline sau altele, nu degeaba se pune accentul pe numarul caloriilor si stabilirea portiilor. Nu intamplator si dietele presupun niste reguli si niste restrictii care trebuie urmate ca la carte. Nerespectarea acestor aspecte, va va aduce dupa un timp un surplus de kilograme si nu veti sti de unde, pentru ca veti avea in cap doar ideea ca ati avut grija sa consumati doar produse dietetice. Ca sa nu va mai derutez, v-am pregatit o lista completa cu alimente dietetice, care consumate gresit atenteaza la silueta ta:
 

1.Salate bogate in calorii

 
Nu mai este un secret pentru nimeni ca salatele sunt cele mai recomandate cand vrei sa slabesti, doar ca nu stiu cum se intampla ca reusim cateodata sa punem de toate in ele, trezindu-ne cu o salata atat de consistenta si plina de calorii incat nici nu putem termina tot din farfurie, dar dupa, ne intrebam de ce oare continuam sa adunam kilograme in plus si nu invers?
 
Greseala costa in a adauga prea multe sosuri si toppinguri, precum: branza, nuci, crutoane, fructe uscate care cresc consistent numarul caloriilor.
 
 
 
Alternativa sanatoasa si corecta pentru slabire este sa se foloseasca doar 3 sferturi de legume si fructe si sa se adauge proteine slabe precum carnea de pui, cereale, boabe de grau, quinoa. Portiile trebuie sa fie mici si dese pe parcurusul unei zile intregi.
Idei de salate sanatoase si cu efecte rapide gasiti - 3 Diete bazate pe salate
 

2.Ulei de masline

Toata lumea a auzit de uleiul de masline si este din ce in ce mai folosit in diete, dar consumat in cantitati mari poate aduce pana la 477 de calorii si 54 grame de grasimi numai la un sfert de ceasca.
Este foarte usor sa va scape la ochi cantitatea de ulei de masline necesara pentru o salata, un sos, o carne la gratar sau o friptura si de asta cantitatea se masoara.
 
 
Eu vin cu o alternativa mai usoara, anume folosirea unei pensule pentru a intinde uleiul pe carnea slaba, pentrur fundul unei tigai se vor pune cateva picaturi si se vor intinde cu pensula, iar la o salata se va unde fundul castronului. Este valabil si atunci cand fierbem legume.
Un alt pont pentru slabit ar fi sa amestecam ulei de masline cu cat mai putine legume exact cum va spuneam in randurile anterioare.
 

3.Combinarea legumelor cu grasimile

Legumele se prepara atat fierte cat si crude sub forma de salate si deseori suntem tentati sa adaugam ca dressing fel de fel de sosuri ba din unt de arahide, ba sos de smantana sau carne foarte grasa. Practic nu aduci niciun beneficu siluetei. Tot ce aduci in cazul sosului de smantana este 145 de calorii si 15 grame de grasime si 94 de calorii doar la o lingurita de unt de arahide.
 
Stiti ca intr-un an de zile va puteti trezi lejer cu 5 kilograme doar prin simplul fapt ca zilnic consumati 100 de calorii in plus la o portie de legume cu astfel de soruri?
 
Alternativa sanatoasa si dietetica ar fi sa va preparati un sos din iaurt grecesc, care contine mai multe proteine, la care puteti adauga salsa, hrean, pudra de curry, humus sau sos de soia negru. Aduc arome mai bogate si mai multe proteine si fibre.
 

4.Cartofi prajiti dulci

Cartoful dulce este bogat in beta-caroten si este necesar sa se consume doar 100 de grame pentru a-ti asigura aportul zilnic de Vitamina D, acid folic, potasiu si fibre. Greseala este ca se gatesc impreuna cu broccoli sau dovlecei, care se recomanda a fi gatiti singuri. Nu faci altceva decat sa-ti maresti si aportul de grasimi si calorii. Prin prajire nu mai puteti beneficia de caracteristicile antioxidante care favorizeaza slabirea.
 
Alternativa sanatoasa ar fi fierberea cartofilor dulci la care mai puteti adauga 2 linguri de iaurt grecesc slab in grasimi si veti castiga 4 g de fibre.
 
 
Afla cum trebuie consumati corect cartofii dulci - Cartoful dulce - tu stii cate calorii contine acest aliment minune?
 

5.Condimentele din sosuri care ingrasa

Ne-am obisnuit ca la gratar sa folosim multe sosuri care contin mult zahar si 94 de calorii la ¼ ceasca. Desi carnea la gratar este recomandata in diete, practic nu aducem niciun beneficiu siluetei prin folosirea acestor condimente.
 
Alternativa sanatoasa ar fi sosurile din ardei rosu sau ceva asemanator, dar cu conditia sa fie naturale 100%, si iaurtul grecesc pentru carnea la gratar, iar otetul aromat si putin mustar la varza tocata sau varza cruda. Doar asa veti slabi.
 

6.Cafeaua

Cafeaua apare mereu la micul dejun in majoritatea dietelor si este si cunoscuta pentru efectele sale diuretice. Problema este ca daca o consumam cu mult zahar, cu smantana, frisca, siropuri sau lapte nu veti face altceva decat sa cresteti numarul de calorii si degeaba credeti ca luati un miic dejun sanatos impreuna cu alt fruct sau o paine prajita.
Alternativa sanatoasa ar fi sa se puna doar 1 cub de zahar brun in cafea sua sa se renunte de tot daca o puteti consuma amara. Daca tineti mortis sa adaugati aroma, folositi plicuri de ceai natural de vanilie sau fructe de padure. Ceaiul verde este inlocuitorul cafelei, deoarece contine cofeina si este mult mai sanatos.
 
 
Cea mai buna dieta de a slabi este cea care iti permite sa manaci orice. Avantajul este faptul ca numarul kilogramelor va ramane acelasi chiar si dupa incheierea dietei. Important este sa inveti cum sa combini alimentele dietetice. Daca vrei sa inveti citeste si Dieta cu de toate – Mananci cat vrei si slabesti rapid
 
 
Ai inteles cum se combina alimentele?Vei avea mai multa grija la combinarea lor?

Tags:
cafea
ulei de masline
produse care ingrasa
produse dietetice care ingrasa
calorii
cartofi prajiti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare