Profita de vara!

Blog 08.07.2012 Otilia Ignat

Vara este o bucurie! Vara inseamna vacanta, miscare in aer liber, fructe si legume din belsug, soare si prin toate acestea la un loc sansa exceptionala de a manca sanatos si de a slabi fara greutate. Profita de vara!

Care sunt cele mai bune trucuri si solutii ca sa profiti de vara si sa iti modelezi silueta?

In primul rand, indiferent daca esti sau nu in vacanta obisnuieste-te sa mergi in piata. Numai in piata, la producatrii locali ai sa gasesti cele mai bune legume si fructe. De baza sunt: dovleceii, rosiile, castravetii  si ceapa verde (se gaseste inca in piete!), salata si ierburile aromate proaspete (patrunjel, marar, tarhon si cimbru), caise si piersici (este varful sezonului), zmeura, afine. Adauga pe lista: vinetele, conopida si broccoli, cartofii noi (nu rede in mitul care spune ca ingrasa), dar si telina si morcovii noi care intr-o fericita combinatie cu merele iti ofera cela mai bune si mai sanatoase salate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta de vara

Incearca retele raw, fie ca este vorba despre salatele pe care oricum le mancam, fie ca este vorba despre supele de rosii, dovlecei, combinate sau nu cu avocado. Tot ce iti trebuie este putina indrazneala in a combina ingredientele si un blender bun. Rezultatele sunt incantatoare si pline de vitamine si minerale.

Mancare de vara, fara foc

Sucurile de fructe si legume sunt solutia pentru hidratare sanatosa si un aport suplimentar de fibre, mineale si vitamine.

Adauga in dieta si profita de vara, lactate: lapte de capra, iaurturi integrale si branzeturi noi. Iti asiguri necesarul de calciu, in conditiile in care vitamina D vine de la sine, pentru ca soarele este peste tot. Nu uita de grasimile sanatoase: ulei de masline, avocado, unt (in cantitati mici) si peste gras. 

Bea apa cu lamaie. Sucul de lamaie este singurul aliment alcalin.

 

Miscarea este parte a dietei de vara si un mod in care poti profita de vara. Nu da inapoi de la activitatile in aer liber. Profita de mare si inoata, mergi pe jos si cu bicicleta, mereu cand ai ocazia.

Stii ca cel mai eficient tratament impotriva celulitei pe coapse este sa mergi pe malul marii, astfel incat apa sa-ti treaca putin peste genunghi? Incearca si ai sa vezi!

Castravetii si rosiile pot fi mancate in orice cantitate

 

Sa mai adaugam un sfat: hidratarea eficienta este obligatorie. Impusti mai multi iepuri dintr-un foc: eviti deshidratarea, te detoxifiezi, mobilizezi depozitele adipoase vechi si iti faci pielea sa straluceasca. Bea apa cu lamaie, sau combina o parte sucuri ne fructe naturale cu trei-patru parti apa plata. Efectele sunt miraculoase!

Tags:
Profita de vara
vara
dieta de vara
dovlecei
rosii
alimentatie sanatoasa
hidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare