Program de 14 zile cu exercitii Pilates – slabim si ne tonifiem la orice varsta

Fitness 06.11.2019 dietetik
Ce ne mai plac exercitiile Pilates! Si asta pentru ca ne ajuta sa obtinem muschi alungiti si tonifiati, slabim pentru ca muschii favorizeaza arderea caloriilor si putem sa practicam Pilates la orice varsta, chiar si dupa 40 de ani. Nu exista limitari fizice cand vine vorba de acest tip de exercitii si iata ca ne ajuta sa ne mentinem in forma atunci cand nu avem timp suficient la dispozitie si nici nu putem merge la sala de fitness. Pilatesul este inspirat din yoga si stretching si nu este de mirare ca aduce beneficii enorme si pentru sanatate. Poti respira mai bine si te relaxezi de fiecare data cand practici exercitiile specifice si iti poti imbunatati postura, scapand de durerea de gat, spate sau genunchi. Iti propunem asadar un program simplu de 14 zile care sa te ajute sa ai un tonus bun si vei observa ca fiecarei zile ii corespunde un exercitiu pentru o anumita zona a corpului. Unii antrenori considera ca putem avea rezultate mai bune daca acordam pe rand atentie fiecarei zone a corpului decat daca incercam safacem repede cat mai multe exercitii combinate! 
 
Vei descoperi 7 exercitii specifice care se tot reiau atat timp cat este nevoie, adica pana ajungi la forma dorita a corpului.
 

Ziua 1 - Ridicari de picioare si forfecari

 
Ai nevoie de o saltea speciala pentru exercitii pilates sau yoga sau de un pat cu saltea relativ tare. Tot ce trebuie sa faci este sa stai intins cu mainile pe langa corp ca sa te ajute sa-ti pastrezi pozitia pe toata durata exercitiului, iar in rest trebuie doar sa ridici cat poti de sus picioarele, avand grija sa incordezi abdomenul in permanenta. Sunt necesare 35 de repetari si pauza de 10 secunde cand simti nevoia.
 
 
 

Ziua 2 -  Exercitiu pentru tot abdomenul

 
Este un exercitiu inspirat de la exercitiul calaretului sau a cataratorului de munte. Pur si simple se sta in membre, iar un cot trebuie sa intalneasca genunchiul de la piciorul opus si tot asa. Se executa pe rand fiecare parte si sunt necesare 3 serii a cate 40 repetari. Un sfat este sa incordezi abdomenul cat de mult poti in timpul executiei.
 
 

Ziua 3 – Exercitiu pentru coapse, fund si solduri

 
 
Iti dezvaluim genuflexiunea sumo care face furori in afara. Pur si simplu se executa ca orice genuflexiune, doar ca picioarele trebuie sa fie cat mai departate in timpul executiei. Vei simti cat de bine lucreaza acest exercitiu si ce repede apar rezultatele. Sunt recomandate 35-40 de repetari in 3 seturi. Vezi aici si alte genuflexiuni care iti transforma corpul!
 
 

Ziua 4 – Exercitiu usor pentru posterior

 
Ce femeie nu-si doreste un posterior mic, bombat si ferm? De regula, sunt recomandate genuflexiunile clasice in acest sens, dar noi iti propunem ceva mult mai usor. Ai nevoie de o banda elastica de fitness care se foloseste si la yoga, pilates sau ce vrei tu, infasoar-o in jurul picioarelor in partea de jos si ridica pe rand fiecare picior. Sunt recomandate 35 de repetitii in 3 seturi.
 
 

Ziua 5 – Exercitiu pentru spate tonifiat si sexy

 
Si spatele este o zona in care grasimea se acumuleaza, mai ales daca esti sedentar si mananci haotic. Iti propunem insa varianta usoara la clasicele flotari. Pur si simplu trebuie sa stai sprijinit in maini si genunchi si sa faci aceeasi miscare de flotare. Sunt necesare 25 repetari in 3 seturi.
 
 

Ziua 6 - Exercitiu brate din pozitie aplecata

 
Te asezi in pozitie de genuflexiune dar fara sa te ridici sus-jos. Pur si simplu flexezi bratele in fata si in spate foarte putin, avand grija sa tii cate o sticla de 1 litri, plina cu apa, iar spatele sa stea fix. Incordeaza bratele cat poti tu de mult. Sunt necesare 35 de repetari. Vezi aici  impachetari cu argila acasa pentru brate fara grasime!
 
 

Ziua 7 – Exercitiu pentru sani (Plank leganat)

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Trebuie sa faci o semi flotare, adica sa stai in pozitia specifica, sprijinita in brate si pe varfuri, dar cu picioarele usor departate. Se mentine pozitia timp de 60 de secunde cu 10 secunde pauza. In timpul exercitiului incearca sa incordezi tare bratele si abdomenul. Miscarea este intinderea inainte – inapoi, stand bine in brate si pe varfuri. Exercitiul iti va lucra muschii pectorali, bratele, abdomenul si fesele.
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tags:
program cu exercitii
pilates
program cu pilates
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare