Programul de exercitii simple pentru 3 luni - arzi calorii, te sculptezi

Fitness 15.11.2018 dietetik
Oricine poate ajunge la silueta dorita in doar 3 luni si sunt slabe sansele ca surplusul de kilograme sa revina. Important este sa faci exercitii in fiecare zi pana atunci, dar apoi te poti emntine cu doar 3 zile de antrenament pe saptamana. Iti propunem un program genial pe care il poate duce la bun sfarsit orice persoana indiferent de varsta, sex si conditia fizica. Cine aude de un program de exercitii se sperie imediat, dar noi te asiguram ca nu este nimic complicat si chiar iti va face placere sa-l pui in practica.
 
Exercitiile pot fi executate in orice moment al zilei. Depinde de tine cum ai timp si cum te poti organiza. Nu vei pierde mai mult de 5-10 minute pe zi ca sa le faci, asta insemnand ca se adreseaza persoanelor ocupate sau care pur si simplu nu iubesc miscarea excesiva.
 
1.Alergare pe loc 
 
Nu ai nevoie de banda de alergat sau bicicleta si nu este cazul nici sa mergi in parc. Gaseste prin casa un coltisor in care sa te desfasori si alearga pe loc cu bratele pe langa corp si genunchii la piept. Ca sa-ti fie mai usor poti tine palmele la fese ca sa-ti faci avant la picioare. Se executa 1-2 minute si poti creste treptat cate 1-2 minute.
 
 
 
 
 
 
2.Sarituri cu picioarele departate
 
Se executa stand in picioare, dar trebuie sa-ti misti in permanenta picioarele si bratele in laterale, sus-jos. De asemenea, exercitiul se bazeaza pe sarituri. Ideal este sa executi acest exercitiu timp de 60 de secunde, apoi poti creste treptat la 2-3 minute. Se poate spune ca este un exercitiu al copilariei si unul cardio deosebit de eficient si important.
 
 
3.Exercitiu Tabata
 
Seamana cu flotarile clasice doar ca ai treaba cu picioarele. Te sprijini in brate pe toata durata exercitiului, iar genunchii se ridica in laterale stanga-dreapta. Sunt necesare 35 de repetari pe fiecare parte. Poti face pauze de 10 secunde daca simti nevoia. Ai grija sa stai pe varfuri mereu. Avantajul este ca vei lucra fesele, soldurile, coapsele, picioarele si vei scapa rapid de calorii.
 
 
4.Genuflexiuni sumo
 
Daca vrei un exercitiu atat cu afect de ardere a caloriilor cat si modelare poti incerca fara griji genuflexiunile sumo. Iti vor lucra tot corpul, in special partea inferioara a corpului (picioare, coapse, fese, solduri, glezne, gambe). Exercitiul se executa stand cu picioarele departate cat poti de mult si executi clasicele genuflexiuni. Sunt necesare 25 de repetari si 3 serii. Poti lua pauza 10 secunde intre serii. Rezultatele te vor uimi.
 
 
5.Exercitiu de extensie a corpului pentru modelare
 
Este un exercitiu inspirat din clasicele abdomene, care sunt destul de greu de executat. Exercitiul de fata este simplu si de efect. Tot ce trebuie sa faci este sa stai pe o saltea sau un pat cu saltea relativ tare, sa tii bratele dupa cap si sa faci forfecare cu picioarele. Ai grija ca genunchiul stang sa atinga cotul drept si invers. Sunt necesare 2-3 serii a cate 25 de repetari. Poti lua pauza 10 secunde intre serii.
 
 
6.Podul de jos si in maini
 
Este un exercitiu care lucreaza bratele, picioarele, fesele, abdomenul si soldurile. Cand vine vorba de picioare sa stii ca sunt lucrate cu totul, adica glezne, gambe, coapse interne si externe. Stai pe saltea, patura sau pe ce vrei tu sprijinita in maini care se tin spre spate si in varfuri (picioare). Ai grija sa nu atingi fundul de saltea. Miscarea este sus-jos si se fac 2 serii a cate 16 repetari. Daca vrei, acest exercitiu poate fi considerat unul cardio la fel ca si primul si asta pentru ca iti accelereaza ritmul cardiac pentru a arde calorii in timp util.
 
 
7.Exercitii laterale din sezut
 
Ce spui de niste exercitii laterale din sezut? Alege sa stai pe saltea speciala, patura sau pe un pat cu saltea relativ tare. Trebuie sa stai sprijinita in palme si genunchi si sa ridici pe rand cate un picior in lateral. Vei lucra foarte bine coapsele, dar si fesele si soldurile. Sunt necesare 2 seturi a cate 15 repetari. Pauza 10 secunde intre ele.
 
 
8.Exercitiu din picioare pentru solduri si talie
 
Nu este cineva care sa nu poata pune in practica acest exercitiu. Se executa din picioare, mainile trebuie sa fie impreunate si ridicate pe-o parte, iar intre timp ridica cate un picior. Daca ridici mainile pe partea stanga asta insemana ca trebuie sa se intalneasca cu genunchiul drept si tot asa. Sunt necesare 20 de repetari pe fiecare parte. 
 
 
 
 
 
 

 

Tags:
program de exercitii simple
arzi calorii
te sculptezi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare