Protectia solara are reguli noi

Studile au dovedit ca oamenii aplica gresit regulile de protectie solara, iar acesta pare sa fie primul motiv pentru care incidenta canecerelor de piele este intr-o alarmanta crestere. Al doilea motiv este folosirea de creme cu ingrediente care cresc riscul aparitiei cancerelor de piele, iar pe locul trei neglijenta in ceea ce priveste protectia buzelor, a gatului, fetei si mainilor. O prima concluzie este ca sunt necesare reguli noi de protectie solara.

Desi nu credem ca mai este nevoie, trebuie spus ca incidenta cazurilor de melanom, care este forma cea mai grava de cancer de piele, a crescut de opt ori la femeile sub 40 de ani, in ultimii 10 ani. In plus cazurile de cancer localizate la buza inferioara sunt in crestere, tocmai pentru ca nu aplicam suficienta crema pe fata, maini, piept si gat si pentru ca nu ne protejam buzele si ochii.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

O regula veche spune ca trebuie sa aplici crema de protectie in strat subtire, cu 30 de minute inainte de a te expune la soare. Regula noua spuna ca trebuie aplicat un strat gros de crema. Cei mai multe folosesc doar un sfert din cantitatea necesara de crema, ceea ce face ca o crema cu factor de protectie 30 sa actioneze ca o crema cu factor 10.

Regula veche spune ca un factor de protectie mare este mai bun. Regula noua sustine ca esti bine protejat cu o crema cu factor de protectie 30.  Cremele cu factor de protectie 30 ofera protectie de 97 la suta, fata de 90 la suta, cat este protectia asigurata de cremele cu factor de protectie 15. Diferenta este evidenta.  In plus trebuie sa alegi produsele care protejeaza atat impotriva razelor ultraviolete, cat si infrarosii.

Regula veche sustinea ca soarele ajuta organismul sa produca vitamina D, regula noua recomanda protectie impotriva radiatiilor solare si asigurarea necesarului de vitamina D din alimente.

Mai spunem ca expertii estimeaza ca fiecare centimetru in plus la borul palariei de soare reduce riscul de cancer de piele cu aproximativ 10 la suta, scrie yahoo health.

Deci, pune palaria pe cap si da-te cu multa crema! 

Tags:
Protectia solara
arsuri solare
cancer de piele
vitamina D
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare