Pui cu dulceata de caise

Daca ieri ti-am propus o varianta picanta, azi te provoc cu o varianta... dulce. Recomandarea mea este sa folosesti pieot de pui sau de curcan, fara piele si fara oase si o dulceata de caise, mai subtire. Se poate prepara si cu gem de caise, dar si cu gem de afine. In acest ultim caz culoarea este cu totul speciala.

Ingrediente: patru bucati de piept de pui, 100 de grame de gem sau dulceata de caise, sare, piper, un pahar mic de vin alb, doua-trei linguri de ulei.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Preparare: marunteste caisele din dulceata, apoi amesteca dulceata cu vinul alb. Adauga si putina apa, pana rezulta un sos destul de subtire. Carnea de pui se sareaza si se unge bine cu ulei. Adauga, din belsug, piper proaspat macinat. Pune fiecare bucatica de carne de pui intr-un ambalaj de staniol si unge carnea cu o lingurita-doua din sosul  de dulceata. Impacheteaza ermetic bucatica de carne si pune pachetelele in tava, la cuptor, pentru o ora, la foc potrivit.

Serveste bucatele de pui impreuna cu o salata verde simpla. Este delicios!

Daca combinatia de carne de pui si fructe iti place indearca si puiul umplut cu prune  sau puiul cu mere si marar

Tags:
carne de pui
caise
afine
dulceata
vin alb
piper
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare