Iti plac retelele exotice? Incearca puiul cu orez si sos de cocos la cuptor, se face rapid, este foarte sanatos si nu are prea multe calorii. Il poti consuma fara teama de ingrasare.
Ingrediente:
- 8 jumatati de poept de pui fara oase si fara piele;
- 3 catei de usturoi zdrobiti;
- o jumatate de lingurita de piper cayenne;
- coaja rasa de la o lamaie;
- o cana de orez basmati;
- 2 cani de supa de legume;
- o cana de lapte de cocos;
- o lingurita sare;
- sucul de la o lamaie;
- 2 linguri ulei masline;
- 2 linguri fulgi de cocos;
- patrunjel pentru ornat.
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul.
2. Fierbe bucatile de pui cu cateva legume, iar supa foloseste-o pentru orez.
3. Dupa ce s-au fiert, pune bucatile de piept de pui intr-un vas si presara peste ele usturoiul, piperul si coaja de lamaie.
4. Intre timp, pune orezul la fiert. Dupa ce se fierbe, scurge-l si aseaza-l pe o farfurie.
5. Combina intr-un vas supa de legume cu laptele de cocos, sarea, sucul de lamaie. Adauga acest amestec peste orezul fiert.
6. Pune orezul intr-o tava mai inalta, unsa cu uleiul in prealabil, apoi aseaza deasupra bucatile de piept de pui. Acopera tava cu o folie si las-o a cuptor pana cand pieptul de pui este rumenit.
7. Cu 5 minute inainte sa stingi cuptorul, da folia la o parte, si presara fulgii de cocos.
8. Orneaza cu patrunjel.
Pofta buna!
Sursa: realsimple.com