Pui cu urechi de lemn
Puiul cu urechi de lemn este o reteta asiatica, foarte delicioasa, care merge de minune cu orez.
Ingrediente:
- 2 bucati de piept de pui fara piele tocate bucati mici;
- o cana de urechi de lemn, puse la inmuiat cu o ora inainte de a gati pentru a se hidrata suficient;
- 3 catei de usturoi pisati;
- 3-4 linguri de sos de soia light (ajustati dupa gust);
- 2-3 linguri ulei de masline;
- 1 lingurita amidon de porumb;
- 1 lingura sos de stridii (optional);
- patrunjel pentru ornat;
- piper macinat dupa gust;
- o jumatate lingurita sos de prune (se gaseste la magazinele naturiste) sau zahar.
Mod de preparare:
1. Incingeti uleiul intr-o tigaie mai inalta, preferabil wok, si adaugati usturoiul. Lasati-l la prajit nu mai mult de 10 secunde ca sa nu se arda.
2. Adaugati bucatile de pui si urechile de lemn si amestecati in continuu. Cand bucatile de pui incep sa de rumeneasca adaugati sosul de soia, sosul de stridii, sosul de prune sau zaharul si piperul.
3. Adaugati putina apa daca e nevoie si amidonul de porumb pentru a da consistenta sosului.
4. Continuati sa amestecati pana cand sosul e la consistenta dorita. Mai puneti sos de soia daca mai este cazul.
5. Ornati cu patrunjel.
Pofta buna!
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!