Pui la cuptor in stil indian

Se intampla foarte rar sa fac un pui intreg la cuptor si asta pentru ca de obicei cumpar doar carne de pui gata transata. Si e pacat, pentru ca e foarte gustos si usor de preparat. Iar carnea de pui nu-i tocmai rea la dieta.

Ingrediente pentru pui la cuptor stil indian:


un pui intreg de 2 kg
2-3 catei de usturoi
putin ulei
condiment Tandoori Masala
sare, piper
1 cana apa

Mod de preparare pui la cuptor stil indian


Puiul se spala foarte bine si se curata de eventuale parti nedorite (varful aripilor, resturi de pene, etc.). Se unge cu putin ulei si  se condimenteaza in exterior si in interior cu sare, piper si condiment Tandoori Masala.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!



Asezam puiul intr-o tava, impreuna ca cateii de usturoi necuratati (in acest fel vor da aroma dar nu se vor arde,). In tava, turnam o cana de apa.
Acoperim puiul cu folie de aluminiu si il introducem la cuptor, la foc mic. Puiul trebuie sa stea la cuptor aproximativ 1 h pentru fiecare kilogram. Asa ca daca puiul are 2 kg, va sta la cuptor 2 h. Se mai poate adauga apa daca este nevoie. In ultimele 15 minute se indeparteaza folia de aluminiu, pe ca lichidul sa se evapore si pentru ca puiul sa faca crusta.

Se poate servi alaturi de o salata de cruditati.

100 de g de pui in stil indian la cuptor  vin la pachet cu: 203 calorii, 26 g proteine, 11 g lipide, 0 carbohidrati.

Pofta buna!

Tags:
pui
cuptor
stil indian
tandoori masala
usturoi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare