Pui in sos de vin alb cu ciuperci

Puiul in sos de vin cu ciuperci merge de minune cu o salata verde si este un fel de mancare foarte usor de facut. 
 
Ingrediente:
 
- 2 pulpe de pui fara piele sau 4 bucati de piept de pui, taiate mai mari sau mai mici, cum va plac;
 
- o jumatate de pahar de vin alb;
 
- o lingurita unt;
 
- 4-5 catei de usturoi zdrobiti;
 
- o conserva de ciuperci champignion;
 
- trei linguri ulei de masline;
 
- sare si piper dupa gust;
 
- trei sferturi de cana de supa de pui;
 
- o legatura de patrunjel.
 
Mod de preparare:
 
1. Incingeti bine cuptorul.
 
2. Dati bucatile de pui cu sare si piper. Optional, puteti sa le dati si prin putina faina.
 
3. In vasul in care urmeaza sa asezati puiul la cuptor, amestecati untul cu o lingura de ulei de masline.  
 
4. Adaugati puiul si lasati-l la cuptor la foc mediu sa se patrunda pe fiecare parte cate 5 minute. 
 
5. Adaugati uleiul ramas, usturoiul si ciupercile si amestecati bine.
 
6. Adaugati vinul, supa de pui si patrunjelul. Lasati-le la cuptor pana cand sosul se reduce la jumatate si puiul e bine facut.
 
7. Adaugati sare daca mai este nevoie.
 
 
Pofta buna!
 
 
 
Tags:
pui in sos de vin cu ciuperci
pui cu ciuperci si vin
retete cu pui
retete cu vin alb
pui cu vin alb
pui la cuptor cu sos de vin
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare