Pui italienesc

Sa faci pui italienesc este un fel de joaca. Se face usor si se mananca la fel de usor. Ca sa-l faci ai nevoie de un piept mare de pui, trei-patru bilute de mozzarella, jumatate de cana de lapte, cateva linguri de pesmet, o cutie de rosii decojite in suc, din conserva, sau patru-cinci rosii mari, doua linguri de ulei, sare si piper, verdeata  proaspata, un catel-doi de usturoi.

Incepe sa pregatesti puilui italienesc. Taie pipetul de pui in fasiute, bucatele sau felii si pune-le in lapte in care ai pus sare si piper, vreo jumatate de ora. Cu mana sau cu o spumiera aduna bucatele de pui si tavaleste-le bine prin pesmet. Pune puiul la prajit, in ulei incins, cat sa se rumeneasca. Scoate bucatele de pui si lasa-le deoparte.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pune la calit rosiile bucatele si lasa-le cateva minute. Adauga sucul si usturoiul tocat fin. Adauga verdeturile, apoi potriveste de sare si piper. Pune sosul de rosii intr-un vas termorezistent. Aseaza bucatele de pui rumenit, intr-un singur strat, peste sos si imbraca totul cu felii de mozzarella, care sa acopere bine puiul si restul de suc de rosii.

Da tava la cuptor (bine incins), pentru 15-20 de minute. Serveste fierbinte, simplu sau cu paste, orez ori salata.

Poti sa folosesti si carne de porc si carne de vita, dar si legume. Cele mai bune alegeri: vinetele, dovleceii si buchetelele de conopida.

Tags:
Pui italienesc
rosii
mozzarella
pui
vita
retete cu carne
retete vegetariene
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare